Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ποιοτικός ο εορτασμός, του χρόνου, της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Η ποιότητα θα χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον εορτασμό, τον επόμενο χρόνο, της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 -ενώ ορισμένες από αυτές ενδέχεται να ξεκινήσουν ήδη από φέτος.

Το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, πρόεδρο της Επιτροπής για την διοργάνωση του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση των Ελλήνων το 1821.

“Προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, ντοκιμαντέρ, εκδόσεις, συνέδρια, συναυλίες με παραδοσιακά τραγούδια και επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία” σημείωσε μετά τη συνάντηση ο Π. Νίκας, ο οποίος γνωστοποίησε επίσης ότι στο συγκεκριμένο πλαίσιο θα υλοποιηθεί και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα αποσκοπεί στην ενημέρωση των μαθητών, μέσω επισκέψεών τους σε όλους τους ιστορικούς τόπους, την δαπάνη για τις οποίες θα καλύπτει η Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι θα ακούει “με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων, η οποία αποδεικνύεται ότι παράγει σοβαρό έργο” όπως τόνισε.

Τέλος, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται λογότυπο για τον εορτασμό, όπως και ειδική ιστοσελίδα -που θα βρίσκεται σε σύνδεση με την κεντρική σελίδα της Περιφέρειας-, στην οποία εκτός από την προβολή και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα γίνεται παρουσίαση όλων των ιστορικών τόπων, η ανάλυση της σημασίας τους, καθώς και οι ήρωες που έδρασαν σε αυτούς.