Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Πολιτικά μεγάλοι, οι μικροί της Περιφέρειας

Παρακολουθώντας κάποιος ένα μικρό απόσπασμα της πρώτης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί εύκολα να καταλάβει τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Κατά την διάρκεια της εισήγησης, επί θέματος της ημερησίας διάταξης, του  θεματικού αντιπεριφερειάρχη για θέματα περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Τσουκαλά,ο κύριος Τατούλης  αγνοώντας προφανώς ότι δεν είναι πλέον περιφερειάρχης επέδειξε αλαζονεία έναντι της νέας περιφερειακής αρχής.

Χαρακτηριστικά ο κύριος Τατούλης μιμούμενος τέως υπουργό οικονομικών που παρευρισκόταν σε Eurogroup  και δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο (που ήταν και πολυσέλιδο), απαίτησε από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη να του διαβάσει συγκεκριμένο απόσπασμα της εισήγησής του. Κάτι εντελώς άτοπο αν σκεφτεί κανείς, ότι ήταν μόλις τρεις σελίδες και τις είχε λάβει μέρες πριν, παρόλα αυτά κατά την διάρκεια της ανάγνωσης επέδειξε κάθε άλλο παρά την απαιτούμενη προσοχή.

Εν συνεχεία όταν οι ερωτήσεις που τέθηκαν προκάλεσαν την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου, κάποιοι ξέχασαν πάλι που βρίσκονται και άρχισαν να υψώνουν τον τόνο της φωνής και να μιλούν ακόμα μια φορά στον ενικό και να απαιτούν να λάβουν απαντήσεις.

Κλείνοντας την εισήγησή του  ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως “δεν θα ήθελε να ασχοληθεί με ερωτήσεις που αφορούν το παρελθόν, είναι νέος τόσο ηλικιακά όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο και αυτό επιβάλει να κοιτάξει μπροστά, να δοθούν λύσεις και όχι να αναμοχλεύονται καταστάσεις του παρελθόντος.”

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στις ειρωνείες κατά την διάρκεια της εισήγησης του, κάτι που όλοι αντιληφθήκαμε, απαντώντας με χιούμορ και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ότι “σαν νέος δέχεται ακόμα και τις ειρωνείες από μεγαλύτερους”. 

Εμείς σαν ακροατές είδαμε τους “μεγάλους της πολιτικής” να χάνουν την ψυχραιμία τους, να ειρωνεύονται,να γελάνε και ένα νέο παιδί να μένει ακομπλεξάριστο και να συνεχίζει παρόλα αυτά. Αποδεικνύοντας έτσι ότι αν και είναι νέος ηλικιακά εξελίσσεται σε πολύ μεγαλύτερο από κάποιους πολιτικά.                                          

Δήμητρα Σκρεπετού