Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

“Πολιτικός” ρασοφόρος – που εκθείαζε… Τατούλη – στο Μελιγαλά, έκανε κήρυγμα από άμβωνος κατά Νίκα!

Αδιανόητο το σκηνικό που μας καταγγέλλεται για τα όσα έλαβαν χώρα χθες στο Μελιγαλά. Ανήμερα της εορτής των Ισαποστόλων Αγ. Κων/νου και Ελένης σε εκκλησία της περιοχής και λίγο πριν τελειώσει η Θεία Λειτουργία ο Ιερέας βρήκε βήμα να… ασκήσει πολιτική (;), αφήνοντας άφωνους όσους πιστούς συμμετείχαν στον εορτασμό.

Στεκόμενος μπροστά από την Ιερά Πύλη αντί μηνύματος ως είθισται για την ημέρα με έμφαση στα Εκκλησιαστικά δεδομένα και την στήριξη που χρειάζονται οι πιστοί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έβγαλε “πολιτική χολή”. Ο λόγος του ήταν καυστικός κατά του Περιφερειάρχη τον οποίο και επέκρινε, σημειώνοντας όπως μας αναφέρθηκε, ότι πήρε τα χρήματα που προορίζονταν για το εξωτερικό βάψιμο του Ιερού Ναού και τα έκανε… λουλούδια στον κόμβο του Ασπροχώματος.

Μάλιστα – σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες – συνέχισε να αναφέρεται “με λόγο καυστικό και προσβλητικό” κατά του Π. Νίκα, με τους πιστούς να μένουν άφωνοι. Όπως μας ανέφεραν “…ένας Ιερέας πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει και ούτε να ασχολείται με πολιτικά και να κατηγορεί περιφερειάρχη και περιφερειακή αρχή”.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τον Εφημέριο που προεκλογικά εκθείαζε τον Πέτρο Τατούλη – μέσα στην Εκκλησία κατά τη διάρκεια των λόγων του – όταν και ο πρώην του είχε υποσχεθεί το… βάψιμο της Εκκλησίας.

Οι πιστοί απηυδισμένοι από την αυτή κατάσταση μας διαμαρτυρήθηκαν για αυτά τα αδιανόητα σκηνικά.