Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Πολύ «βαβούρα» για το… τίποτα

Υπό άλλες συνθήκες τα όσα στο περιφερειακό επίπεδο της Πελοποννήσου εξελίσσονται, με φόντο και τις διαγραφές μελών του κόμματος της ΝΔ, που… έρχονται όπως όλα δείχνουν, δεν θα έπρεπε να αποτελούν καν «μεγάλη» είδηση, παρά κανά μονόστηλο στις πίσω σελίδες των εφημερίδων. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι τα κόμματα λειτουργούν με καταστατικό, Αρχές και συγκεκριμένους κανόνες και στη βάση αυτή πορεύονται σειρά ετών.

Αν κανείς μέσα στο όλο κλίμα που έχει καλλιεργηθεί και… δημιουργηθεί συμπεριλάβει κι όλους αυτούς που ανεδείχθησαν με τις «πλάτες» και την στήριξη του κόμματος, είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να αντιληφθεί την πραγματική κατάσταση αλλά και να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή του καταστατικού σ’ ένα αστικό κόμμα όπως η ΝΔ αποτελεί προϋπόθεση για την ορθή του λειτουργία, αλλά πάνω απ’ όλα σεβασμό στις αποφάσεις που λαμβάνονται απ’ αυτό.

Όποιος ή όποια δεν… αντέχει απλώς αποχωρεί, κανείς άλλωστε δεν κρατά κανέναν με το ζόρι στο κόμμα. Όμως, φαίνεται ότι άλλοι νιώθουν την ανάγκη να… αγκιστρωθούν απ’ αυτό, γνωρίζοντας βαθιά μέσα τους ότι η επόμενη πολιτική τους ημέρα, όταν τα… φώτα θα πέσουν, θα είναι εξαιρετικά αβέβαιη.

Δύο καρπούζια δεν χωρούν κάτω από την ίδια μασχάλη, κι έτσι ο καθένας θα πορευτεί με τις επιλογές του.