Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Αιχμές Αλευρά κατά επιτήδειων που… “βολεύονται” με την απόφαση Αποστόλου

Η απόφαση Αποστόλου για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας έχει θεμελιώσει ένα νέο καθεστώς με τα αρνητικά αποτελέσματα αυτού να τα εισπράττουν ήδη οι ελαιοπαραγωγοί. Την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι ακόμα και στο νομό Μεσσηνίας που στηρίζουν τη συγκεκριμένη απόφαση χωρίς να υπολογίζουν το κόστος για το προϊόν και τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς.

«Προκειμένου να ανατραπεί η κατάσταση και να στηριχθούν ουσιαστικά παραγωγοί και προϊόν χρειάζεται πολιτική βούληση», αυτό υποστήριξε στην εκπομπή «Τι λες τώρα» με την Δέσποινα Ηλιοπούλου, ο γεωπόνος και πρώην αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, κάνοντας λόγο για «κοντόφθαλμη πολιτική», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που βολεύονται με αυτή την διαδικασία, τυχοδιωκτικά, με κερδοσκοπικό τρόπο». Αυτό ωστόσο που υπογράμμισε είναι πως σε καμία περίπτωση η απόφαση αυτή δεν βολεύει και δεν προστατεύει το προϊόν ούτε τους καταναλωτές πόσω δε μάλλον τους παραγωγούς.

Υπογράμμισε επίσης ότι κάποιοι επιτήδειοι μπορεί να κερδίζουν για λίγο, όχι μακροπρόθεσμα, και πως η απόφαση αυτή εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. Όσον αφορά τη δήθεν περιορισμένη παραγωγή στη Μεσσηνία ο κ. Αλευράς απάντησε ότι πρόκειται για «μισή αλήθεια. Γιατί η προστασία ενός προϊόντος δεν έχει να κάνει με την ποσότητα» και πρότεινε την ένταξη της Νοτίου Πελοποννήσου στο ΠΟΠ που αυτόματα θα σημάνει την αύξηση της ποσότητας παραγωγής.

Δ. Ηλιοπούλου