Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: ΣΟΚ από τις αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις της απόφασης Αποστόλου – Μαντάς: Να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευσή του το υπουργείο

Με σκληρή γλώσσα και βαριές καταγγελίες που στηρίζονται σε επίσημες αποφάσεις, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς, έβαλλε κατά της προηγούμενης κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο θέμα του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και την εξέλιξη που ήρθε μετά την περίφημη απόφαση Αποστόλου, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων και μια απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά (δείτε εδώ). «Η στόχευση της τότε ηγεσίας του υπουργείου ήταν ξεκάθαρη! Αφού δεν κατάφερε με υπηρεσιακό τρόπο με βάση την ελληνική Νομοθεσία να εγγράψει στον Εθνικό Κατάλογο το όνομα «Καλαμάτα» ως συνώνυμο της ποικιλίας «Ελιά Καλαμών», με μια εντολή προς τις υπηρεσίες, αγνοώντας όλα τα υπομνήματα και τις εισηγήσεις, προχώρησε σε μια πράξη που ήταν σαφώς, απέναντι στο ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, τους παραγωγούς και το ίδιο το προϊόν», δήλωσε μιλώντας στον Θέμη Κανελλόπουλο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο Περικλής Μαντάς, επισημαίνοντας πως υπήρξε σκοπιμότητα υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων.
Ο βουλευτής της ΝΔ ερωτήθηκε αναφορικά για τις ενέργειες που έκανε ή όχι η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία δύο περίπου χρόνια που έχει την εξουσία, τονίζοντας πως σε ό,τι τον αφορά σε προσωπικό επίπεδο, έθεσε το θέμα από την πρώτη στιγμή και σε συσκέψεις με υπουργούς και στη Βουλή και κάλεσε ακόμη και τώρα που είμαστε στο… και πέντε ύστερα από την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ, να υλοποιήσει τη δέσμευσή του το υπουργείο για μια συμβιβαστική λύση, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου. «Σκεφτείτε να υπήρχε τυρί παρμεζάνα από τη Βενεζουέλα, τι θα έκαναν οι Ιταλοί, τι θα γινόταν στην Ευρώπη;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς, τονίζοντας πως η Ευρώπη θα κληθεί να τηρήσει τη νομιμότητα. Ο βουλευτής Μεσσηνίας αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν στους παραγωγούς και ειδικά στα σύκα και την επικείμενη αναδιάρθρωση των συκεώνων, αλλά και τις αποζημιώσεις, ενώ δε θα μπορούσε παρά να τοποθετηθεί και για σειρά ζητημάτων σχετικά με  την οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσής της.