Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Πρεμιέρα στην Σπάρτη για την πρώτη εκτός Καλαμάτας παράσταση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας – Η παράσταση Compagnie XY & Rachid Ouramdane MÖBIUS

Πρεμιέρα στην Σπάρτη για την πρώτη εκτός μεσσηνιακής πρωτεύουσας παράστασης του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο λόγος για την παράσταση Compagnie XY & Rachid Ouramdane MÖBIUSΔευτέρα 19 Ιουλίου Αυγούστου στις 8.00 μ.μ..

Η ομάδα Compagnie XY [Κομπανί Ιξ Ιγκρέκ], με καταβολές από το εύφορο πεδίο των ακροβατικών, παρουσιάζει το έργο Möbius, μια συνεργασία με τον Rachid Ouramdane [Ρασίντ Ουραμντάν]. Το Möbius γεννήθηκε από την επιθυμία της ομάδας να αψηφήσει τη βαρύτητα, να πετάξει στα ύψη και μαζί να περάσει από το άτομο στο σύνολο, στη μεγάλη εικόνα. Το έργο θέτει σε αμφισβήτηση, με εξαιρετικά ποιητικό τρόπο, τη σχέση μας με τον εαυτό μας, τους άλλους, την ομάδα, και την ικανότητά μας να συμβιώνουμε όλοι μαζί. Δεκαεννέα ακροβάτες, όλοι τους μοναδικοί, σχηματίζουν ανθρώπινες στήλες που ψηλώνουν συνεχώς, παραμορφώνονται, αναποδογυρίζουν, ενώνονται και διαλύονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Καθώς οι πρωταγωνιστές αναζητούν λύσεις για «ακραίες» καταστάσεις, αναδύεται μια συλλογική νοημοσύνη. Ταυτόχρονα, σε αυτόν τον εξαιρετικά φορτισμένο μικρόκοσμο της ανθρωπότητας, η σχέση μεταξύ ατόμου και ομάδας υφίσταται συνεχώς επαναδιαπραγμάτευση, υπενθυμίζοντάς μας ότι όλοι διαπραγματευόμαστε τη θέση μας στον κόσμο σε καθημερινή βάση.

Η ομάδα Compagnie XY περιγράφει τα ακροβατικά της ως ένα χώρο μετασχηματισμών, που ενεργοποιείται μέσα από την κίνηση, τη σύγκρουση και την επανάληψη. Οι χαρακτήρες τους μοιάζουν να αιωρούνται σε ένα χρονικό συνεχές, το οποίο διαστέλλεται και συστέλλεται με τον ρυθμό των σωμάτων που αλλάζουν σχήμα μπροστά στα μάτια του θεατή. Η ικανότητα του Rachid Ouramdane να διευθύνει μεγάλα σύνολα ωθεί τους ερμηνευτές της Compagnie XY να συνδυάσουν την ακροβατική δεινότητά τους με απροσδόκητα και συναισθηματικά φορτισμένα χορογραφικά μοτίβα.

Η παράσταση Möbius παρουσιάζεται στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ)

Εισιτήρια θα δίνονται ως εξής:

  • ηλεκτρονικά στο www.ticketmaster.gr
  • στο γραφείο του Ιδρύματος 9-2μ.μ. τη Δευτέρα 19-7-2021
  • στο ταμείο του Σαϊνοπουλείου αμφιθεάτρου τη Δευτέρα 19/7/2021 (πληρωμές αποκλειστικά ηλεκτρονικές με POS)

KDF27_POSTER_FLYER_SPARTI_V2 (2)