TOP

Πριν αλέκτορα φωνήσαι… απόλυτη δικαίωση Σαμαρά – Οι Τούρκοι… χτυπούν για τη Θράκη

Δεν χρειάστηκε ούτε καν ένας κρίσιμος πολιτικός… χρόνος, για να φτάσουμε στο σημείο απόψε να δικαιωθεί – για μια ακόμη φορά – στις αναφορές και στην πράξη ο πρώην Πρωθυπουργός. Το είχε συμπεριλάβει στις ηχηρές του αναφορές στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή” και πριν κλείσει η εβδομάδα ήρθε η απόλυτη αναγνώριση στο αισθητήριο του Αντώνη Σαμαρά. Είχε χτυπήσει το… καμπανάκι για τις επιδιώξεις στη Θράκη και απόψε έσκασε η είδηση για τα κόλπα των Τούρκων. Αμφιβάλλει κανένας ή αμφέβαλε κανείς εξαρχής για την πολιτική εθνική ορθότητα των αναφορών του Αντώνη Σαμαρά;..

Δείτε τι σημειώθηκε από το τουρκικό ΥΠΕΞ:

Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για άλλη μια φορά για καταπίεση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης με το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να αναφέρει πως η Ελλάδα αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτό το μήνυμα ανέβηκε πριν από λίγο στο twιtter του τουρκικού ΥΠΕΞ και λέει χαρακτηριστικά πως «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για περισσότερα από 30 χρόνια για την αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας τους. Οι αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί επί σειρά ετών. Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ομοεθνών μας στους δίκαιους αγώνες τους»

Την ανάρτηση αυτή συνοδεύει και μια φωτογραφία που γράφει χαρακτηριστικά «29 Ιανουαρίου Δυτική Θράκη Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Διαβάστε και αυτό:

Dimitris Giannos

Είπε: «Η έναρξη όμως των “διερευνητικών” ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας» και βγήκε ο Μάας και τον επιβεβαίωσε!
Είπε: «Επομένως, ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνον μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα!» και βγήκε ο πρόεδρος των Σκοπίων και μίλησε για την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα!
Είπε: « Και το υπογραμμίζω : η επόμενη αιχμή της τουρκικής απειλής είναι η Θράκη! Όπου ζητούν ήδη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης» και βγήκε σήμερα η Τουρκία και μίλησε για καταπίεση τουρκικής μειονότητας στη Θράκη!!
Και μετά κάποιοι λένε γιατί μιλάει ο Σαμαράς… και φτιάχνουν αστεία σενάρια ή διακινούν αστειότητες!!
Καταλάβατε τώρα γιατί μιλάει ο Σαμαράς;;