Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Προγραμματισμένα τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης

Με τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους του πληθυσμού του ο Δήμος Μεσσήνης, δρώντας στοχευμένα και μεριμνώντας για την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων της ευρυτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, τον προγραμματισμό διενέργειας rapid τεστ στην περιφέρεια του Δήμου προχώρησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής και ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος.

Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης και σκοπός τους είναι η άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα. Για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή προτρέπει τους κατοίκους των περιοχών όπου έχουν προγραμματιστεί έλεγχοι να προσέλθουν στα καθορισμένα σημεία προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19.

«Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε στην παρούσα φάση μέσα από αυτή τη διαδικασία να συμβάλλουμε στην καταγραφή των υγειονομικών δεδομένων της περιοχής μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

Το πρόγραμμα ελέγχων το οποίο καταρτίστηκε για την προσεχή εβδομάδα έχει ως εξής:

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021:

-Στο Κοινοτικό Κατάστημα Βαλύρας της Δ.Ε. Ιθώμης από 9 π.μ. έως 2:30 μ.μ.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021:

-Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ανδρούσας της Δ.Ε. Ανδρούσας από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ.

-Στο Αγροτικό Ιατρείο Κλήματος της Κοινότητας Τρικόρφου από τις 12:30 μ.μ. έως τις 2 μ.μ.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021:

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Αβραμιού της Δ.Ε. Μεσσήνης από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.