Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Προς έγκριση η «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου – Κέντρο προβολής διπλωματίας Καλαμάτας» – Στο ΥΠΕΣ ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Η πορεία των προτάσεων που ο Δήμος Καλαμάτας έχει καταθέσει και διεκδικεί μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αποτέλεσε το αντικείμενο συναντήσεων και επαφών του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου στο Υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε, σε συνέχεια και των επαφών που είχε με στελέχη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί η πρώτη φάση του έργου με τίτλο «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου – Κέντρο προβολής διπλωματίας Καλαμάτας». Πρόκειται για δράση που έχει υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ14 «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου – Κέντρου προβολής διπλωματίας στην Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στο studio του Μεγάρου Χορού, όχι ως στατική διαμόρφωση ενός κτηρίου, αλλά ως δυναμικό σημείο αναφοράς της πόλης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων με σκοπό την υλοποίηση του αντικειμένου της αίτησης χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 595.000,00 €.