Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Προσομοίωση πολέμου! Η Νότια Κορέα «βομβάρδισε» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Πιονγκγιάνγκ

Όλοι «χαϊδεύουν» το… «κουμπί» και ο τρόμος όλου του πλανήτη είναι ποιος, τελικά, θα το πατήσει πρώτος!

24 ώρες μετά τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας που έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η Νότια Κορέα έκανε τη δική της… προσομοίωση πολέμου. Τη δεύτερη σε λίγα 24ωρα.

Ξημερώματα Δευτέρας (04.09.2017, ώρα Ελλάδας) οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι έγινε άσκηση με πραγματικά πυρά, προσομοιώνοντας επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας και χτυπώντας στόχους στην ανατολική Θάλασσα.

 

Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς ήταν η αντίδραση της Σεούλ στην έκτη πυρηνική δοκιμή από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η δοκιμή της Κυριακής.

Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Απίστευτες εικόνες

 

 

 

 

Οι ασκήσεις έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται και νέα γυμνάσια με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

«Η άσκηση έρχεται σε απάντηση στην 6η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και περιελάμβανε τους βαλλιστικούς πυραύλους Hyunmoo και μαχητικά F-15K», ανέφερε η ανακοίνωση της Νότιας Κορέας. 

http://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/09/southkorea_askisi10-300×200.jpg 300w, http://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/09/southkorea_askisi10-768×512.jpg 768w, http://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/09/southkorea_askisi10-320×213.jpg 320w” sizes=”(max-width: 900px) 100vw, 900px”>

Από το πρωί της Κυριακής, όταν η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι έκανε την έκτη και πιο ισχυρή από κάθε άλλη πυρηνική της δοκιμή, όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, η προηγμένη βόμβα υδρογόνου που δοκιμάστηκε, μπορεί να τοποθετείται στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

 

Απειλή για μαζική στρατιωτική απάντηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει μέσω…twitter, πως τα λόγια είναι πλέον περιττά αλλά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω από τον πρόεδρό του.

Οι ΗΠΑ θα δώσουν «μαζική στρατιωτική απάντηση» σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους, διεμήνυσε ο Τζέιμς Μάτις μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Οποιαδήποτε απειλή για τις ΗΠΑ ή τα εδάφη τους, περιλαμβανομένων του Γκουάμ ή των συμμάχων μας, θα αντιμετωπισθεί με μια μαζική στρατιωτική απάντηση, μια απάντηση τόσο αποτελεσματική όσο και σαρωτική», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Ο Μάτις δήλωσε πως η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει την «πλήρη εξολόθρευση μιας χώρας, δηλαδή της Βόρειας Κορέας. Όμως όπως είπα, έχουμε πολλές στρατιωτικές επιλογές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ