TOP

Προσφυγή από Πατσαρίνο για συμβάσεις της Περιφέρειας με Αναπτυξιακές Α.Ε.

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατέθεσε ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος, για προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρείες «Πελοπόννησος Α.Ε.» και «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας», μετά από σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Απόσπασμα από την Προσφυγή:

«…Με τις αποφάσεις 294/2018 και 299/2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφασίστηκε, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε και δεν περιλήφθηκαν στα πρακτικά,  η σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» και «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ».

Και οι δύο ανώνυμες εταιρείες είναι επιχειρήσεις ΟΤΑ και ανήκουν στην κατηγορία των Αναπτυξιακών Ανώνυμων Εταιρειών ΟΤΑ στις οποίες ο νόμος δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε προγραμματικές συμβάσεις επειδή δεν ανήκουν στο Δημόσιο Τομέα. Ως εκ τούτου οι αποφάσεις 294/2018 και 299/2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι μη νόμιμες και πρέπει να ακυρωθούν…».

*Επισυνάπτονται η Προσφυγή και οι δύο σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.