Τετάρτη
17
Απρίλιος
TOP

Πρωτάκια στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μεσσήνης

Η Α΄ τάξη του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα 4 Απριλίου 2019 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μεσσήνης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποιείται στο σχολείο, 46 παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους Ελευθερία Γεωργακάκου, Ελένη Μπουμποπούλου και Νίκη Κρόμπα βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με σκοπό να μάθουν τα παιδιά ποια είναι η σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά.

Η ενημέρωση των μαθητών στους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, συμπεριφοράς και ασφάλειας πραγματοποιήθηκε από τον διοικητικό υπάλληλο του Δήμου Μεσσήνης, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ (Γυμναστή) Χρήστο Παναγιωτόπουλο και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς Βασίλειο Ρούτση, Γιώργο Σκουρλέτη και Νίκο Θωμόπουλο.

Τα παιδιά περπάτησαν στους δρόμους ακολουθώντας και μαθαίνοντας τα σήματα της τροχαίας, ενώ στη συνέχεια οδήγησαν τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διαθέτει το πάρκο.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μεσσήνης λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη και υποδέχεται κάθε χρόνο 20 περίπου σχολεία του Νομού Μεσσηνίας κατόπιν συνεννόησης.