Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Πρωτιές και φοβερές επιδόσεις των οδηγών της ΑΛΑΚ στην Ανάβαση Αχλαδόκαμπου

Φοβερές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι οδηγοί της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας στην Ανάβαση Αχλαδόκαμπου που σήμανε την πολυαναμενόμενη έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών αυτοκινήτων.

Ταχύτερος στη Formula Saloon ο καλαματιανός Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Κατηγορία στην οποία ο έντονος ανταγωνισμός προέκυψε από τους χρόνους των πρωταγωνιστών και όλοι οι οδηγοί της συγκεκριμένης κατηγορίας, έκαναν το δεύτερό τους ανέβασμα αφού είχε ξεσπάσει η βροχή. Νικητής λοιπόν αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της ΑΛΑΚ με Ferrari 458 Challenge, FSA (1ος ΑΛΑΚ) που στο πρώτο ανέβασμα σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά μεταξύ όλων των οδηγών.

Το βάθρο της κατηγορίας Α7 διαμόρφωσε ο νεαρός της ΑΛΑΚ Τάσος Τζαβάρας (Opel Astra F-GSI/GTE 16V, 3ος Α ,1ος Α έως 2lt και 2ος ΑΛΑΚ), ο οποίος με αυτή του την επίδοση, επικράτησε και στην Ομάδα Α έως 2 λίτρα. Τρίτος στην ίδια κατηγορία ο οδηγός της ΑΛΑΚ Αθανάσιος Γαλανόπουλος (Citroen Saxo VTS, A6, 3ος Α έως 2lt και 4ος ΑΛΑΚ).

Στην Ομάδα Ν, η νίκη αποδείχθηκε υπόθεση του επίσης καλαματιανού οδηγού Γιώργου Κωνσταντακόπουλου (Mitsubishi Lancer EVO IX, 1ος Ν4,1ος Ν και 3ος ΑΛΑΚ), ος οποίος εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του.

Στο βάθρο της Ομάδας Ν έως 2 λίτρα, που ανέκαθεν αποτελεί φυτώριο για νέους οδηγούς, ανέβηκε ακόμη ο Ηλίας Ασημακόπουλος (Peugeot 106 S16, 3ος Ν2,3ος Ν έως 2lt και 5ος ΑΛΑΚ), που ολοκλήρωσε στην 4η θέση της Ομάδας Ν.

Η Θεοδώρα Χόνδρου έτρεξε με Ford Sierra Cosworth και ήταν 2η στην Ε12 και 6η ΑΛΑΚ.

Σε εγκατάλειψη από έξοδο αναγκάστηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος (FORD ESCORT MK2), ενώ άτυχος και ο Κώστας Τζαφάρας (Lancia Delta Integralle) που δεν ξεκίνησε.

Αξιόλογες εμφανίσεις στο DRIFT ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η αγωνιστική δράση για την ΑΛΑΚ συνεχίστηκε και στο DRIFT στο ΜΑΡΑΘΩΝΑ, όπου οι Κώστας Δρούγας, Κωνσταντίνος Αργυρός και Θανάσης Γεωργακόπουλος έκαναν αξιόλογο αγώνα αλλά δεν κατάφεραν να διακριθούν.