Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Πρόγραμμα Erasmus για ενθάρρυνση συμμετοχής των νέων στα κοινά

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, ο Διευθυντής και καθηγητές από το 2ο Λύκειο Καλαμάτας, καθώς και καθηγητές από σχολεία της Τσεχίας, της Ισλανδίας και της Λετονίας, τα οποία συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus, που ξεκινά φέτος και θα διαρκέσει δύο χρόνια. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών όσον αφορά στη συμμετοχή στα κοινά και έχει τίτλο “U2 have a voice”.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την επίσκεψη και δήλωσε ότι είναι καλοδεχούμενα στην Καλαμάτα τα παιδιά – εκπρόσωποι των σχολείων από τις τρεις προαναφερθείσες χώρες, ενώ φυσικά θα μεταβούν και μαθητές του 2ου Λυκείου Καλαμάτας στα υπόλοιπα κράτη. Το θέμα είναι συναφές και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία κατεξοχήν συναρτάται με τη συμμετοχή στα κοινά.
Σημειώνεται ότι από το Διευθυντή του 2ου Λυκείου Θεόδωρο Σταυριανόπουλο επικαιροποιήθηκε προς το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο πρόταση για τη δημιουργία «εικονικού» Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, από μαθητές Λυκείων του Δήμου Καλαμάτας, την οποία ο Δήμαρχος βρήκε ενδιαφέρουσα.