Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

«Πρότυπο αποτελεσματικότητας της Περιφέρειας η ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γόντικα, σχετικά με τις αξιώσεις εργολάβων, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Βασική δέσμευση και μέριμνα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες ήταν η δημιουργία των συνθηκών ανάπτυξης της Πελοποννήσου και της περιφερειακής της οικονομίας.

Με απόλυτη συνέπεια προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις η Περιφερειακή αρχή έχει να επιδείξει μια πρωτόγνωρη δραστηριότητα στην υλοποίηση έργων υποδομής, τα οποία αφενός δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν στην περίοδο της ευμάρειας της χώρας, αφετέρου, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν.

Ένα τέτοιο έργο είναι ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, για το οποίο με περισσό θράσος ο κ. Γόντικας κατηγορεί την Περιφερειακή αρχή, αγνοώντας ότι αυτή πέτυχε να τον ολοκληρώσει εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν. Και μάλιστα το έκανε με τέτοιο τρόπο ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα που «κληρονόμησε» από την τέως κρατική περιφέρεια, που είχε κατά το παρελθόν διαχειριστεί το έργο.

Το έργο, το οποίο το παραλάβαμε διαλυμένο, είναι σχεδόν έτοιμο και θα παραδοθεί πλήρως λειτουργικό προς χρήση από τους πολίτες, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά και την υπεύθυνη αποτελεσματικότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και των συνεργατών του και για το λόγο αυτό εκφράζουν καθημερινά την εμπιστοσύνη τους.

Είναι απορίας άξιον πως ο κ. Γόντικας μεταχειρίζεται ασύστολα ψεύδη, είτε σε τεχνικά ζητήματα, είτε σε οικονομικά μεγέθη, προκειμένου να στοιχειοθετήσει ανύπαρκτες κατηγορίες και να υποδηλώσει την παρουσία του, η οποία στερείται τόσο πολιτικής υπόστασης, όσο και νομικών επιχειρημάτων. Είναι προφανές ότι δεν έχει καμία γνώση για το έργο.

Ο κ. Γόντικας θα πρέπει επίσης να εξηγήσει στους πολίτες της Πελοποννήσου γιατί για το ζήτημα των απαλλοτριώσεων του δρόμου αυτού δε στήριξε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όταν αυτός αντέδρασε για το ύψος τους όπως καθορίστηκαν από το δικαστήριο, ενώ αντίθετα εκ των υστέρων τον κατηγορεί.

Θα πρέπει επίσης να εξηγήσει στους πολίτες της Πελοποννήσου πως αντιλαμβάνεται το δημόσιο συμφέρον και πως θεωρεί ότι πρέπει αυτό να προασπίζεται, καθώς όταν η Οικονομική Επιτροπή προσπαθούσε αγωνιωδώς να αναθέσει τη νομική εκπροσώπησή της, απέναντι στις αξιώσεις των εργολάβων, ο κ. Γόντικας αμφιταλαντευόμενος, τη μια διαφωνούσε και την άλλη συμφωνούσε. Σε ποια περίπτωση υπερασπιζόταν το δημόσιο συμφέρον και σε ποια περίπτωση το συμφέρον των εργολάβων;

Είτε θέλει να το παραδεχθεί είτε δεν θέλει η Περιφερειακή αρχή αποτελεί παράγοντα διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και η κύρια υπεύθυνη για το πρωτόγνωρο έργο λειτουργικών υποδομών που έχει επιτευχθεί στην Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια.