TOP

Πρώτο… κουδούνι με χαμόγελα, ευχές, αισιοδοξία και καλύτερες προοπτικές

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης η νέα σχολική περίοδος. Τα κενά και οι ελλείψεις στα σχολεία αντιμετωπίζονται, με τις σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου να υποδέχονται τους μαθητές με τα λιγότερα προβλήματα.

Πάμε εμείς να δούμε και την εικόνα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκεί όπου όλα ήταν έτοιμα σε κάθε επίπεδο, με τα παιδιά να  χαίρονται με το πρώτο κουδούνι. Μικροί και μεγάλοι μαθητές σε δημοτικά και γυμνάσια και λύκεια πήραν τα βιβλία τους και πολλές ευχές και χαμόγελα για μια καλή σχολική σεζόν.

Πρώτο κουδούνι σήμερα και για παιδιά του ειδικού δημοτικού σχολείου Καλαμάτας. Στόχος όπως σημειώθηκε η προσπάθεια απ’ όλους για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος στο σχολείο θα λειτουργήσουν και τρία ολοήμερα τμήματα.

Μια μεγάλη προσπάθεια εξελίχθηκε το προηγούμενο διάστημα από την δημοτική αρχή της Μεσσήνης προκειμένου οι σχολικές υποδομές να είναι σε καλή κατάσταση για το πρώτο κουδούνι. Αυτό χτύπησε σήμερα με τις αντίστοιχες ευχές για μια δημιουργική χρονιά και από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη. Στο επίκεντρο φυσικά και η προώθηση των λύσεων για το σχολείο του Πεταλιδίου, που φαίνεται να έχει καλή πορεία.

Στην Τριφυλία να περάσουμε για να ολοκληρώσουμε την εκπαιδευτική μας ενότητα με φόντο την έναρξη της νέας χρονιάς. Και εκεί όλα ήταν έτοιμα στο πρώτο κουδούνι με τους μαθητές να βρίσκονται στις θέσεις τους και με τις παραινέσεις για μια όμορφη και επιτυχημένη σχολική σεζόν.