Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Ρηξικέλευθη πρόταση από Μαρλαφέκα: “Να γίνει ένα Υπουργείο που να αφορά την ανάπτυξη του Δυτικού άξονα” – Τι σημείωσε για επιχειρήσεις, Επιμελητήρια και τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (video)

Μια ρηξικέλευθη πρόταση με πραγματικό αποτύπωμα περιελάμβανε η παρέμβαση του Προέδρου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST.

Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας σημείωσε πως με βάση τα δεδομένα ανάπτυξης και τα στοιχεία που έφερναν στο παρελθόν  την Ήπειρο και πλέον τη Δυτική Ελλάδα στον… πάτο σε επίπεδο ΑΕΠ μεταξύ των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, θα μπορούσε να εξεταστεί μια προοπτική ενός Υπουργείου που να αναφέρεται στον Δυτικό άξονα, μια και η συγκεκριμένη ζώνη από την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και που αγγίζει και την Πελοπόννησο είναι αδικημένη από τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί.

Ο κ. Μαρλαφέκας παράλληλα στάθηκε στα όσα εξελίσσονται και την όλη προσπάθεια από την συνένωση δυνάμεων των Επιμελητηρίων και την Διαχειριστική που κλήθηκε να παίξει σημαντικό ρόλο στην πραγματική οικονομία και την υλοποίηση προγραμμάτων και την απορρόφηση πόρων, ενώ στάθηκε στην δημιουργία ενός εμπροσθοβαρούς πλαισίου για την επόμενη προγραμματική περίοδο που ήδη εκκινά. Πρόσθεσε δε και τα όσα έρχονται ως πιστοποιήσεις με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος– Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων να είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που έχει λάβει πιστοποιητικό ISO 37001:2017, που αφορά στην εφαρμογή προτύπου για την καταπολέμηση της δωροδοκίας και της διαφθοράς.

Τέλος, υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται σε κάθε επίπεδο από την πλευρά των επιχειρήσεων ενώ καυτηρίασε την έλλειψη ουσιαστικής συμβολής από την Ευρώπη στην υφιστάμενη κρίση – μιλώντας πως το τύπωμα χρήματος είναι μια λύση που πρέπει να καταλήξει ως κατεύθυνση – και τόνισε τον προβληματισμό του για το επικείμενο διάστημα για τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας.