TOP

Σαμαράς: Δεν θα καταθέσω στην επιτροπή για την Novartis – Δεν με αφορούν κομματικές μεθοδεύσεις

Την άρνησή του να μετέχει στην «κυβερνητική μεθόδευση» για την εις βάρος του σκευωρία  δηλώνει ο κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της επιτροπής προανακριτικής εξέτασης της υπόθεσης Novartis εκτός εάν τα μέλη της αποφασίσουν να ερευνήσουν εις βάθος τα σχετικά στοιχεία.

«Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός σε επιστολή του προς την προανακριτική επιτροπή για να προσθέσει πως η σκευωρία «οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων».

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή προγραμμάτισε την κατάθεση του κ. Σαμαρά για την ερχόμενη Τρίτη στις 10:30.
Αναλυτικά η επιστολή του πρώην πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣ

Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με  την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Δεν προτίθεμαι να παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας. Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων.

Διατηρώ αυτονόητα το δικαίωμά μου να εκφέρω την άποψή μου, σε περίπτωση που εισέλθετε στην ουσία της υπόθεσης  μετά την κατάθεση των μαρτύρων.

Αντώνης Κ. Σαμαράς»