Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Σενάριο για άνοιγμα της αγοράς στα μέσα Μαρτίου

Το σενάριο για επαναλειτουργία της αγοράς στα μέσα Μαρτίου έφερε στο προσκήνιο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις επόμενες 10 ημέρες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, το κυβερνητικό στέλεχος παρέπεμψε στην ανάγκη μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου, προκειμένου να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα -πάντα με την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών μέτρων. 

«Πιστεύω ότι οι επόμενες 10 μέρες -δεδομένου ότι αρκετές περιοχές πλέον έχουν αρκετά κρούσματα- θα δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα είναι αντίθετο στον εφησυχασμό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και θα “μαζευτούν” τα κρούσματα. Άρα τα μέσα Μαρτίου είναι ένα χρονικό ορόσημο πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσουμε» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι σε περίπου 15 ημέρες θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά, χωρίς click away ή click inside, αλλά με τήρηση των μέτρων φυσικών αποστάσεων και αναλογίας πελατών / τετραγωνικών μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυστηρό lockdown στην Αττική, αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές «αυξημένου» και «πολυ αυξημένου» κινδύνου, θα διαρκέσει έως τουλάχιστον τις 8 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο φετινό Πάσχα, εκτιμώντας ότι θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι.

«Είμαστε κοντά στο τέλος ενός πρωτοφανούς δράματος. Νομίζω ότι αν προχωρήσουμε, όπως είναι το πρόγραμμά μας για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι επιταχύνονται πολύ από τις 15 Μαρτίου και ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 1.790 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 790 στην Αττική. Ο αριθμός των διασωληνωμένων διαμορφώθηκε σε 371. 

ΠΗΓΗ