Παρασκευή
17
Μάιος
TOP

Σε έξαρση οι διαδικτυακές απάτες – Κρούσματα… και στην Καλαμάτα (pics)

Σε έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διαδικτυακές απάτες με επιτηδείους να επιχειρούν με κάθε τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από λογαριασμούς πολιτών. Τελευταία… κρούσματα σημειώθηκαν μάλιστα και στην Καλαμάτα, με τους διαδικτυακούς απατεώνες να προσπαθούν με… πλάγιο τρόπο να αποσπάσουν χρήματα μέσω παραγγελιών που δήθεν έκανε ο ανυποψίαστος πελάτης.

Όπως αποτυπώνονται και στα όσα είδε να συμβαίνουν ο επιχειρηματίας, η παραβίαση μέσω email του paypal λογαριασμού του ήταν το σημείο «κλειδί» για να παρεισφρήσει στα προσωπικά του στοιχεία και από εκεί να προχωρήσει σε μια παραγγελία των 1.148,90€!!! Και γιατί μέσω email; Γιατί τα απαντητικά της παραγγελίας που δήθεν έκανε ο επιχειρηματίας πήγαιναν στα spam και από εκεί διαγραφόντουσαν άμεσα χωρίς να το πάρει χαμπάρι και να καταλάβει τι θα συνέβαινε.

Τελικά, η παραγγελία έγινε από περιοχή της Γένοβας στην Ιταλία και όπως φαίνεται είχε δηλωθεί και διεύθυνση που θα πήγαινε σε… κάποιον Andrew McLean! To κόλπο γίνεται στην φάση της αποστολής όπου και όταν αυτή φθάνει στον τόπο που δηλώνεται, το παραλαμβάνει κάποιο μέλος που συμμετέχει στην κομπίνα και το παίρνει, μεταπουλώντας το!

Ευτυχώς, ο επιχειρηματίας το αντιλήφθηκε νωρίς. Όμως, όταν και επιχείρησε να μπει στο paypal αυτό δεν γινόταν μια και ο λογαριασμός φαινόταν να μην… υφίσταται!

Τελικά, κινούμενος γρήγορα επικοινώνησε με την τράπεζα και γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Προσοχή, συνίσταται προς όλους, ενώ το περιστατικό αναμένεται να καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές.