Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Σε αυστηρό lockdown η Σπάρτη – Π. Δούκας: «Οι νέες μετρήσεις είναι πολύ πιο θετικές»

Σε καθεστώς αυστηρού απαγορευτικού τέθηκε ο Δήμος Σπάρτης ύστερα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

«Είχαμε μια έξαρση την περασμένη εβδομάδα. Τα τεστ που έγιναν χθες και σήμερα, 110 στη δομή των μεταναστών στο ξενοδοχείο “Sparta in”, κι άλλα 100 τεστ σε σχολεία, πυροσβεστική και αλλού, ήταν όλα αρνητικά. Έγιναν 151 τεστ, χθες στο νοσοκομείο της Σπάρτης κι απ’ αυτά βρέθηκε ένα θετικό, μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού και ένας οδηγός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ», δήλωσε στην τηλεόραση “Βest” ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, τονίζοντας βεβαίως ότι η εικόνα αυτή είναι πολύ χαμηλότερη σε σύγκριση με τους μέσους όρους της χώρας.

Ο κ. Δούκας δεν έκρυψε την πεποίθησή του πως το αυστηρό αυτό lockdown, το οποίο θα ισχύσει μέχρι το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 18 Ιανουαρίου, δεν θα ανανεωθεί «Είχαμε 2 θετικά στα συνολικά 311 τεστ. Αυτό είναι μια πολύ καλή αναλογία και αυτό με κάνει να ευελπιστώ πως δεν θα ανανεωθεί το lockdown που ανακοινώθηκε και έχει αναστατώσει δικαίως πάρα πολύ κόσμο. Ανάλογα το τι θα γίνει, θα ανακοινωθεί αν ανανεώνεται ή πάμε σε μια πιο νορμάλ κατάσταση.»

Η καλή διαχείριση που είχε γίνει στο παρελθόν θα αποτελέσει το κλειδί και σε αυτή την περίπτωση ώστε ο δήμος Σπάρτης να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατόν σε μια νορμάλ κατάσταση. Σημείο κλειδί η στάση του κόσμου. «Ο κόσμος βρίσκεται σε μια αναστάτωση, αλλά έχει επίγνωση ότι γενικά έχει περιοριστεί σε συγκεκριμένα κομμάτι αυτή η έξαρση και δείχνει να συμμαζεύεται.

Ευελπιστώ ότι θα το ξεπεράσουμε. Όλα αυτά γίνονται για το δικό μας το καλό, ας έχουν υπομονή οι συνδημότες μας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και ας ελπίσουμε μέχρι την Δευτέρα να έχουμε ξεπεράσει αυτό τον σκόπελο», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δούκας.