Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Σκέφτεσαι συνέχεια το φαγητό; Δες τι φταίει και πως να το αντιμετωπίσεις!

Τι συμβαίνει αν θέλετε να τρώτε συνεχώς κάτι; Αρχικά, πρέπει να καταλάβετε γιατί είστε πεινασμένοι και αν πεινάτε καν στην πραγματικότητα.

Θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε την αιτία και να αποφασίσετε τι να κάνετε. Ας μελετήσουμε προσεκτικά και να δούμε τα λάθη που κάνουμε καθημερινά.

1. Δίψα
Αν έχετε φάει πρόσφατα καλά και πεινάτε πάλι, θυμηθείτε πότε ήπιατε τελευταία φορά νερό. Πιείτε ένα ποτήρι και περιμένετε λίγο. Το αίσθημα της πείνας θα υποχωρήσει και ίσως συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπήρχε καθόλου.

Ο κανόνας: Συνεχίστε να πίνετε. Η καλύτερη επιλογή είναι να εκπαιδεύσετε το σώμα σας να καταναλώνει πολύ νερό το πρωί και μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα.

2. Κενές θερμίδες

«Πάρε κάτι νόστιμο.» Από εκεί προέρχονται οι κενές θερμίδες. Τα γλυκά σνακ, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, διεγείρουν την όρεξη, χωρίς να κορέζουν το σώμα με χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.

Ο κανόνας: Μειώστε την ποσότητα των γρήγορων υδατανθράκων και προσπαθήστε να φάτε υγιεινά τρόφιμα.

3. Έλλειψη ύπνου

Με 7-8 ώρες καλού ύπνου, η αίσθηση της πείνας δεν θα σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη νύχτα, το σώμα μας παράγει την ορμόνη μελατονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη όχι μόνο για την καλή λειτουργία των οργάνων μας αλλά και για την εμφάνισή μας.

Ο κανόνας: Να κοιμάστε πριν τα μεσάνυχτα για να δείχνετε φρέσκοι και όμορφοι.

4. Συμπεριφορά υπό άγχος

Όσον αφορά το άγχος χωριζόμαστε σε 2 κατηγορίες: αυτοί που δεν μπορούν να κοιτάξουν καν το φαγητό και αυτοί που ξέρουν ότι ένα νόστιμο κέικ θα βοηθήσει σε κάθε τρομερή κατάσταση. Αν ανήκετε στη δεύτερη ομάδα, αυτό το σημείο είναι για εσάς.

Ο βασικός κανόνας είναι να θυμάστε ότι το άγχος δεν αποτελεί δικαιολογία για να πάτε για εξόρμηση σε ζαχαροπλαστείο. Καλέστε τους συγγενείς σας, μιλήστε για ευχάριστα πράγματα, κάντε μια βόλτα στο πάρκο, πηγαίνετε για μια προπόνηση, διαβάστε ένα συναρπαστικό βιβλίο ή παρακολουθήστε μια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εκπομπή. Κάνετε κάτι χρήσιμο αντί να ξεσπάσετε πάνω σε ένα κουβά με παγωτό.

5. Ακατάλληλα σνακ

Το αλκοόλ διεγείρει την όρεξη. Επομένως, πριν από ένα πάρτι με φίλους, φροντίστε το μενού σας εκ των προτέρων.

Ο κανόνας: Επιλέξτε ελαφριά, υγιεινά σνακ. Υπάρχουν συνοδευτικά για κάθε ποτό. Για παράδειγμα, μπρουσκέτες με ψητά λαχανικά θα είναι τέλειες για να αναδείξουν τη γεύση του κόκκινου κρασιού. Η Google είναι ο φίλος σας εδώ!

6. Έλλειψη πρωτεϊνών

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε πρωτεΐνες στη διατροφή σας, επειδή σας δίνουν ζωντάνια, ενέργεια και αίσθηση κορεσμού.

Ο κανόνας: Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι φυσικά απαραίτητα, αλλά η πρωτεΐνη είναι η βάση της διατροφής. Υπάρχει το γιαούρτι, το άπαχο κρέας, το κοτόπουλο, τα αυγά και πολλά άλλα προϊόντα γεμάτα με πρωτεΐνες, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

7. Έλλειψη των σωστών λιπαρών

Υπάρχουν διάφορα είδη λιπαρών. Fast food, τηγανιτά, καπνιστά και φαγητά με βάση το αλεύρι πρέπει να αφήνονται για ειδικές περιπτώσεις. Αλλά χρήσιμα λιπαρά θα πρέπει να βρίσκονται στην εβδομαδιαία λίστα αγορών μας: ελαιόλαδο, κόκκινα ψάρια, ξηροί καρποί, αβοκάντο και σπόροι. Μη θυσιάζετε τα βασικά ωφέλιμα λιπαρά στην αναζήτηση ενός τέλειου σώματος. Θα σας βοηθήσουν.

8. Κακό πρόγραμμα

Κανονικά, θα πρέπει να τρώμε 5 γεύματα την ημέρα: πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο και 2 ελαφριά σνακ. Δεν πρέπει να τα παραλείψετε.

Ο κανόνας: Μικρές μερίδες σε περίπου ίσα διαστήματα.

9. Instagram (και όμως!)

Η τάση του Instagram για όμορφα γεύματα μας κάνει να σκεφτόμαστε συνεχώς το φαγητό. Χαζεύουμε στο Instagram ή ψάχνουμε τι θα μαγειρέψουμε το βράδυ – και πεινάμε.

Ο κανόνας: Ελαχιστοποιήστε την ημερήσια αναζήτηση φωτογραφιών με φαγητά.

10. Σνακ εν κινήσει

Από την παιδική ηλικία, μαθαίνουμε ότι απαγορεύεται να βιαζόμαστε να φάμε ένα γεύμα στο τραπέζι. Και, όπως αποδεικνύεται, αυτό δεν είναι μόνο μια ιδιοτροπία των γονέων μας, αλλά μια πολύ σημαντική αρχή της κατανάλωσης φαγητού. Τρώγοντας κάτι στα γρήγορα, το σώμα μας δεν έχει χρόνο να καταλάβει τι έφαγε και ζητάει και πάλι φαγητό.

Ο βασικός κανόνας είναι να χαλαρώσετε και να αντιμετωπίζετε το φαγητό ως ένα ευχάριστο τελετουργικό. thetoc.gr