Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Σκληρό lockdown από σήμερα σε Σπάρτη και Αργολίδα

Υπό καθεστώς νέου σκληρότερου lockdown μπαίνουν από σήμερα, Πέμπτη, η Αργολίδα και η Σπάρτη, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στο Δήμο Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα.

Ο Π. Νίκας στάθηκε εκτενώς στο θέμα της πανδημίας και την πορεία των κρουσμάτων, ειδικά στην Αργολίδα και τη Σπάρτη, που έχουν τεθεί σε καθεστώς… ολικού lockdown. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, η κατάσταση μοιάζει να ομαλοποιείται, ενώ ηχηρό ήταν το μήνυμά του σε όλους όσοι, ασκούν κριτική αυτή τη δύσκολη στιγμή, που η Ελλάδα, βρίσκεται σε… πόλεμο.