TOP

Σοκάρουν… τα στοιχεία των ορκωτών ελεγκτών για την “Πελοπόννησος Α.Ε. ” – Δείτε τι γινόταν επί Αρχής Τατούλη

Αίσθηση προκάλεσαν τα αποτελέσματα της έκθεσης των ορκωτών ελεγκτών που προχώρησαν σε διαχειριστικό έλεγχο των προγραμματικών συμβάσεων του φορέα υλοποίησης «Πελοπόννησος» Α.Ε., η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η  “tgs Ελλάς” έθεσε το πόρισμα υπ’ όψη του Δ.Σ. της εταιρείας, προκειμένου να ληφθούν οι  κατά το νόμο προβλεπόμενες αποφάσεις, ενώ όπως προβλέπεται, δόθηκε εντολή για την κοινοποίηση του υποβληθέντος φακέλου, στους επικεφαλής των συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου και στα μέλη του Δ.Σ. της «Πελοπόννησος» Α.Ε.
Στο ζήτημα, το οποίο ανέδειξε ο διαδικτυακός μας τόπος, αναφέρθηκε δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, μερικών από όλα όσα καταγράφονται στις 90 σελίδες του πορίσματος, ο διευθυντής της τηλεόρασης Best, Νίκος Μπελογιάννης, ο οποίος μίλησε με νούμερα, τα οποία κυριολεκτικά, ζαλίζουν…
Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως καταγράφεται έλλειμμα 1,5 εκατ. ευρώ, ύστερα από την πρακτική που ακολουθείτο, με τον Νίκο Μπελογιάννη να εξηγεί πως είχαν τα πράγματα, αφού αυτό, δε σημαίνει πως κάποιοι, έκλεψαν χρήματα. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σταθμού μελετώντας τα στοιχεία, σε κάποιες προγραμματικές συμβάσεις που δεν εξάντλησαν το ποσό, για παράδειγμα από το 1 εκατ. ευρώ, πληρώθηκαν οι 900.000 ευρώ, τα υπόλοιπα που περίσσευαν τα διέθεταν σε άλλες συμβάσεις, όπου τα ποσά που προβλέπονταν, δεν αρκούσαν. Τα χρήματα αυτά, η «Πελοπόννησος Α.Ε.» δεν έπρεπε να τα διαθέτει όπου υπήρχε έλλειμμα, αφού υποχρέωση, ήταν να επιστρέφουν στην Περιφέρεια.
Μεταξύ άλλων, αίσθηση προκαλεί το μητρώο προμηθευτών στους οποίους γίνονταν αναθέσεις, αφού όπως προκύπτει από τον έλεγχο, όποιος ήθελε, έκανε μια αίτηση και μπορούσε να γίνει προμηθευτής, χωρίς να πληροί απαραίτητα τις προϋποθέσεις. Άλλωστε, σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονταν και κατατμήσεις έργων μέχρι 40 χιλ. ευρώ, έτσι όπως δίνει τη δυνατότητα ο Νόμος για απευθείας αναθέσεις!
Χαρακτηριστικά, είναι όσα σημειώθηκαν και σε επίπεδο πολιτιστικών εκδηλώσεων μόνο στην Αρκαδία, όπου μέσα σε 3 χρόνια διατέθηκε για πολιτιστικά δρώμενα, 1 εκατ. ευρώ! Πρόεδρος της «Πελοπόννησος Α.Ε.» ήταν ο Αρκάς, πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Υπάρχουν και ακόμη πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ωστόσο… Για τη διοργάνωση του IRONMAN, η προγραμματική σύμβαση ανερχόταν σε 206 χιλ. ευρώ και τελικά, πληρώθηκαν 271 χιλ. ευρώ, τη στιγμή που η εταιρεία που ανέλαβε τη διοργάνωση, έχει πάρει 120 χιλ. ευρώ με τα υπόλοιπα, να διατίθενται στην επικοινωνία και την κατανομή -σύμφωνα με τα στοιχεία των ορκωτών ελεγκτών- να μη γίνεται με βάση την τηλεθέαση, την ακροαματικότητα και την αναγνωσιμότητα των Μέσων.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Νίκος Μπελογιάννης μιλά με… ονοματεπώνυμα, ενώ ένα ακόμη από τα πλέον χαρακτηριστικά όλων όσα σημειώθηκαν εκείνη την περίοδο, είναι και το παράδειγμα της έκθεσης εναλλακτικού τουρισμού για την υλοποίηση της οποίας, διατέθηκαν περισσότερα από 100.000 ευρώ, με το 80% αυτών, να… καταλήγει σε θέματα προβολής. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει περαιτέρω ανάλυση των 90 σελίδων, ενώ ο διευθυντής της τηλεόρασης Best, Νίκος Μπελογιάννης, απηύθυνε για μια ακόμη φορά, ανοιχτή πρόσκληση στους τότε υπευθύνους να τοποθετηθούν, παρεμβαίνοντας στα δελτία ειδήσεων του σταθμού.