TOP

Σπαζοκεφαλιά… η έναρξη της Γ΄ Εθνικής – Τι γίνεται στον 9ο Όμιλο

Η αυριανή ημέρα είναι καταληκτική για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής καθώς τελειώνει η διορία που έχουν για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ή όχι στο πρωτάθλημα.

Πρόκειται ωστόσο για… έναν «γρίφο για δυνατούς λύτες» καθώς ακόμα δεν υπάρχει προκήρυξη!

Το πρωτάθλημα σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΠΟ θα εκκινήσει εκ νέου στις 28 Μαρτίου και θα διεξαχθεί μόνον ο πρώτος γύρος.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, και το τελεσίγραφο που έχουν λάβει οι ομάδες, όσες δεν συμμετάσχουν θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα (χωρίς πρόστιμο).

Ωστόσο, οι εντάσεις των ομάδων και δη εκείνων του 9ου ομίλου, όπου έχουμε μεσσηνιακή εκπροσώπηση, έγκειται όχι μόνο στο γεγονός ότι αδυνατούν οικονομικά να σηκώσουν το βάρος μιας σεζόν χωρίς φιλάθλους και κλειστή την αγορά που ουσιαστικά αποτελεί τον «αιμοδότη» του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Την ίδια ώρα, δίχως προκήρυξη, δεν είναι σαφές εάν θα ισχύσει η βαθμολογία από τα πρώτα παιχνίδια που είχαν διεξαχθεί πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων, εάν θα είναι ίδιοι οι όμιλοι, και αν θα παραχθεί οικονομική βοήθεια από το κράτος κι αν το κόστος των τεστ κορωνοϊού θα καλυφθεί από την αυτοδιοίκηση όπως έχει δεσμευθεί ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μαυρωτάς.

Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης, αναλύοντας τα δεδομένα της συνέχισης της Γ’ Εθνικής, που θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των ομάδων που επιθυμούν να αγωνιστούν.

Σε ό,τι αφορά στην ανάδειξη πρωταθλητών των ΕΠΣ, σημείωσε ότι «Όταν έρθει η ώρα για ανάδειξη πρωταθλητή στην ΕΠΣ, λογικά θα υπάρξει μια εισήγηση από την ΕΠΟ, είτε με κλήρωση, είτε με κάποιο τρόπο να προκύψει πρωταθλήτρια ομάδα. Όλα δείχνουν ότι δεν θα δοθεί το «πράσινο» φως στα τοπικά πρωταθλήματα να συνεχιστούν. Οι Ενώσεις θα πρέπει να βρουν τον πρωταθλητή, που θα θέλει να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Κάποιες ομάδες έχουν επενδύσει για την άνοδο. Αν ενδιαφέρον υπάρχει από περισσότερες ομάδες, ίσως γίνει κάποιο μπαράζ ή κλήρωση».

Ενώ, για το κόστος των τεστ covid είπε πως «Υπάρχει η δέσμευση από τον Γιώργο Μαυρωτά και τη ΓΓΑ, για το κόστος να πάει στους δήμους ή τις Περιφέρειες και τον ΕΟΔΔΥ. Ήδη ομάδες κάνουν δωρεάν rapid test».

Οι σύλλογοι της Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα του 9ου ομίλου έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ήδη από τον προηγούμενο μήνα και μέχρι και σήμερα μόνον οι Ζάκυνθος, Σκουλικάδο και Τσιλιβί έχουν δηλώσει την διάθεση να ξεκινήσουν. Το Ληξούρι από την άλλη είναι θετικό για την επανεκκίνηση αλλά υπό τις προϋποθέσεις που ήδη έχουν ζητηθεί από την ΕΠΟ και τη ΓΓΑ.

Στον 9ο όμιλο συμμετέχουν Πάμισος και Διαβολίτσι, κι εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ως εκπρόσωποι της Μεσσηνίας παρουσιάζουν ενωμένο μέτωπο ως προς τις απόψεις τους σχετικά με την επανέναρξης. Οι δυο σύλλογοι έχουν ξεκαθαρίσει προ πολλού ότι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις μόνο εφόσον ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ανάλογη είναι βεβαίως και η στάση πολλών ακόμη ομάδων από άλλους ομίλους της κατηγορίας.

Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση πως θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων, διότι με την επιδημιολογική κατάσταση να επιδεινώνεται και στην Περιφέρειά μας τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Εις αύριο τα νεότερα λοιπόν, με την διορία να εκπνέει στις 12 το βράδυ…