Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών ζωγραφίζουν την Καλαμάτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση του προγράμματος «Πρόσθεση», που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Εικαστικού Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Στο πλαίσιο της β΄ φάσης του προγράμματος, 14 σπουδαστές ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών δημιουργούν έργα εμπνεόμενοι από την Καλαμάτα, υπό την εποπτεία του Άγγελου Αντωνόπουλου, Καθηγητή του Α΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής, ο οποίος επίσης είναι Κοσμήτορας αυτής και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Οι σπουδαστές θα υλοποιήσουν ζωγραφικά έργα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας και ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν χθες. Σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε άσκηση, με αφορμή το έργο στο οποίο απεικονίζεται ο φάρος της Καλαμάτας και το οποίο ζωγράφισε ο μεγάλος ζωγράφος Κωνσταντίνος Παρθένης. Η άσκηση έγινε πράξη στο σημείο, από το οποίο ο Παρθένης ζωγράφισε το φάρο, στον κεντρικό λιμενοβραχίονα. Οι φοιτητές κλήθηκαν να εμπνευσθούν από το έργο αυτό και να αποτυπώσουν την Καλαμάτα και το φυσικό της τοπίο.
Τα έργα θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος». Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20.00. Ορισμένα έργα θα δωρηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη και θα κοσμήσουν το Δημαρχείο.
Ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και, ειδικότερα, προς τον Κοσμήτορα κ. Αντωνόπουλο, με τον οποίον υπάρχει μακρόχρονη συνεργασία. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα η συνεργασία να διευρυνθεί, δεδομένης και της ιδιότητας του κ. Αντωνόπουλου ως Αντιπροέδρου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Ακόμη, ο κ. Λαμπρινίδης θερμά ευχαρίστησε το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και υποστήριξε την πρωτοβουλία έλευσης στον τόπο μας σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, για να ζωγραφίσουν εμπνεόμενοι από την Καλαμάτα.