Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Σταϊκούρας: Τον Μάρτιο η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 – Δεν πέτυχε για όλους το click away (video)

Τον Μάρτιο θα έρθει η επιστρεπτέα προκαταβολή νούμερο 6, όπως ανέφερε και πάλι ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η επιστρεπτέα θα δοθεί λαμβάνοντας υπόψιν την εικόνα της οικονομίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Όσο για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, όπως είπε υπάρχει πρόθεση να καταβληθεί μέσα στο Ιανουάριο.

Σχετικά με το click away στα καταστήματα, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε πως δεν πέτυχε για όλους τους κλάδους, και πως έπαιξε ρόλο και η εποχικότητα των προϊόντων.

Παράταση στις πληρωμές για τις επιταγές

Ο κ. Σταϊκούρας σημέιωσε επίσης πως υπάρχει σχέδιο για να παραταθούν εκ νέου οι προθεσμίες για την πληρωμή των επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων κλπ που έληγαν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο και παρατάθηκαν κατά 75 ημέρες.

Η παράταση αυτή θα «πιάνει» και τις κλειστές επιχειρήσεις με απόφαση κυβέρνησης αλλά και τις πληττόμενες.

Προϋπόθεση για τις πληττόμενες θα είναι να καταγράφεται μείωση τζίρου άνω του 50% την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020.

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στο site ΑΑΔΕ myBusinessSupport για να καταχωρήσουν τα στοιχεία Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, και στη συνέχεια οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν στην τράπεζα είτε ηλεκτρονικά είτε στο κατάστημα που τους έχει χορηγήσει το μπλοκ επιταγών, ώστε να μην προχωρήσει η πληρωμή της επιταγής ή των επιταγών.

Πληρωμές για τα ενοίκια

Σχετικά με τις επιδοτήσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο, ο κ. Σταϊκούρα δήλωσε πως «την ερχόμενη Δευτέρα θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το Νοέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο καλύπτουμε το 80% του ενοικίου με πληρωμή τον Φεβρουάριο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα ζημιωθούν  ενώ το ποσό αυτό θα είναι αφορολόγητο».

Πηγη