TOP

Νέα επιδείνωση -Στον κλοιό της «Μήδειας» και η Πελοπόννησος (video)

-3 Βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στην περιοχή της Αλαγονίας και όπως ήταν φυσικό το πέρασμα της Μήδειας έντυσε στα «λευκά» τις ορεινές ζώνες του Ταϋγέτου. Το πρώτο ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας έγινε αισθητό με τις θερμοκρασίες στη Μεσσηνία να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε αντιδιαστολή με τα όσα έδειχνε ο υδράργυρος σχεδόν πριν από μία εβδομάδα.

Τα βασικά ζητήματα που ανέκυψαν χρονικά είχαν να κάνουν με την δυσχέρεια της κυκλοφορίας σημειακά στην ορεινή διασύνδεση με το νομό Λακωνίας αλλά και την προσέγγιση ορισμένων οικισμών. Ωστόσο, η μάχη δινόταν σχεδόν παντού με τα μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας να είναι σε πλήρη επιφυλακή και να παρεμβαίνουν όπου κρινόταν αυτό.

Η εικόνα φυσικά αυτή με τα χιονισμένα ορεινά του Ταϋγέτου παρά το τσουχτερό κρύο ικανοποίησε ιδιαίτερα τους κατοίκους, αφού είναι γεγονός πως ο φετινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα ήπιος.

Αισθητή έχει κάνει, λοιπόν, την παρουσία της η κακοκαιρία «Μήδεια» που έχει ντύσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας στα λευκά. Όλοι οι δήμοι βρίσκονται σε ετοιμότητα, με την Αρκαδία μέχρι στιγμής παρά το ορεινό της στοιχείο να παραμένει σε μια κατάσταση που δείχνει να ελέγχεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.