Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Στην έναρξη λειτουργίας της κινητής μονάδας του ΕΙΟ στο Δήμο Βέλου Βόχας ο Άγγελος Χρονάς – Δωρεάν Τέστ Παπ και μαστογραφία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην έναρξη  λειτουργίας της κινητής μονάδας του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στον Δήμο Βέλου – Βόχας στην ΠΕ Κορινθίας παρέστη ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, ο οποίος σημείωσε πως «γίνεται μία προσπάθεια από την Περιφερειακή Αρχή που έχει προτάξει τα θέματα Υγείας, γιατί δεν είναι μόνο ο Κορωνοϊός, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη, στην οποία στοχεύει και το πρόγραμμα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, αφού μία έγκαιρη διάγνωση μπορεί να συμβάλλει στην πλήρη ίαση ενός καρκίνου του μαστού ή ενός καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

Ο κ. Χρονάς σημείωσε πως με τον Περιφερειάρχη στοχεύουν να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου». Το πρόγραμμα πριν το Δήμο Βέλου-Βόχας ήταν στο Δήμο Σικυωνίων, όπου και εκεί υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, κάτι που αποδεικνύει πως υπάρχει απήχηση στον γυναικείο πληθυσμό αλλά και ανάγκη για τέτοιους ελέγχους, στην δύσκολη συγκυρία που υπάρχει.

Ο δωρεάν πληθυσμιακός έλεγχος πραγματοποιείται, ως γνωστόν,  από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου.

Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τέστ ΠΑΠ μπορούν να κάνουν όλες οι γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω ενώ μαστογραφία οι γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών.

Από τις 16 Μαρτίου η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας βρίσκεται στο χώρο της σχολής ΑΧΕΠΑΝΣ.

Από τις 5 Απριλίου η μονάδα θα μεταφερθεί στην Κοινότητα Βραχατίου , έναντι του αγροτικού ιατρείου, και

Από  τις 10  Μαΐου στην Κοινότητα Ζευγολατιού, πάρκινγκ έναντι παιδικής χαράς.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και την Παρασκευή 08:30-14:30 στα τηλέφωνα 27413.60601-664 και 27423.60333, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Μαζί με τον κ. Χρονά στην έναρξη λειτουργίας της κινητής μονάδας ήταν  ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος,  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος και  η αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη.