Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Στην ΑΝΕΝ οριστικά και το ταχύπλοο «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι»

Κατακυρώθηκε τελικά το ταχύπλοο «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ I» στην ΑΝΕΝ ΑΕ που συμμετείχε στις 20/11/2019 στην διενέργεια του σχετικού πλειστηριασμού του. Με μεθοδευμένες  ενέργειες  κατάφερε να εξοφλήσει, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή! το οφειλόμενο πλειστηρίασμα, ματαιώνοντας τον αναπλειστηριασμό του πλοίου που είχε οριστεί για σήμερα 21/10/2020 από την “INTRUM HELLAS”.

Αξιοσημείωτο ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε καταθέσει προσφορά συμμετοχής και «ετοιμαζόταν» να πλειοδοτήσει και να αποκτήσει το πλοίο. Η κατακύρωσή του τελικά στην ΑΝΕΝ αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την εταιρεία και τους μετόχους της, που σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία υλοποίησαν ένα σημαντικό και ιδιαίτερα περίπλοκο εγχείρημα προερχόμενοι μάλιστα και από ένα απαιτητικό (8)ετές Σχέδιο Εξυγίανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον ίδιο τρόπο η ΑΝΕΝ έχει αποκτήσει τελευταία (2019) και  τα συμβατικά πλοία «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» πλειοδοτώντας με επιτυχία στις σχετικές διαδικασίες εκποίησής τους από τους πιστωτές της ΝΕΛ ΑΕ. στην οποία και ανήκαν τα πλοία.