Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων η Καλαμάτα!!!

Μεγάλη ζήτηση φαίνεται ότι έχει η Κεφαλονιά για το 2019 στη Γερμανία, με την ταξιδιωτική πλατφόρμα eDreams ODIGEO, να επιβεβαιώνει τη δημοτικότητα του νησιού στην έκθεση της. Η έκθεση συγκρίνει το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2019 με του 2018.

Η ζήτηση για την πόλη της Κεφαλονιάς από Γερμανούς ταξιδιώτες παρουσίασε αύξηση 316% το 2019 σε σύγκριση με το 2018, ενώ ακολούθησαν το Ivalo της Φινλανδίας (+102%) και το Szczytno της Πολωνίας (+101%).

Όσον αφορά το σύνολο της Ευρώπης, η Πρέβεζα εμφανίζεται ως ο πιο περιζήτητος κοντινός προορισμός πόλης για το σύνολο των Ευρωπαίων, με αύξηση 121% ενώ η Κεφαλονιά παρουσιάζει αύξηση 59και βρίσκεται στην τρίτη θέση πιο περιζήτητων κοντινών προορισμών πόλης, ενώ ακολουθεί, σε επίπεδο ελληνικών πόλεων, η Καλαμάτα με αύξηση 38%.

Εκτός από τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών φέτος που ήταν η Palma de Mallorca, άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κέρδισαν επίσης τις προτιμήσεις τους, όπως η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, η Βαρκελώνη και το Βερολίνο. Από τους μακρινούς αστικούς προορισμούς δημοφιλέστεροι ήταν το Tivandrum της Ινδίας (+108%), η Γουατεμάλα (+85%), η πόλη του Παναμά (+75%) και η Ουργκάντα (+72%).

Το 2019 οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση σε μακρινούς προορισμούς θέλοντας να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς. Η Αυστραλία ήταν πόλος έλξης για τους για αυτούς με αύξηση 74% σε ετήσια βάση. Η Αλβανία επίσης, στη δεύτερη θέση, παρουσίασε αύξηση 41%, αποτελώντας σημαντικό ανερχόμενο προορισμό ενώ η Ινδονησία, τρίτη στην κατάταξη ζήτησης, σημείωσε αύξηση 33%. Ακολούθησε η Ν. Αφρική με αύξηση 31% με επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον πολιτισμό της.

Όσον αφορά το 2020, το Τόκιο ανήκει στους προορισμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων, με ανάπτυξη 90% λόγω του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράγκμπι του 2019 και των ερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

www.newmoney.gr