Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το νέο Λαογραφικό Μουσείο του Βλαχόπουλου

Ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου, μαζί με την υπεύθυνη του προγράμματος, ερευνήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας  Θεοδώρα Σπανού και σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, εντός ολίγων ημερών ολοκληρώνουν τη δημιουργία ενός πρότυπου λαογραφικού μουσείου με θέμα τη Γυναίκα του Χθές, σε χώρο που παραχώρησε ο ίδιος ο Δήμος, στην τοπική κοινότητα Βλαχόπουλου.

Ενόψει της ολοκλήρωσης του Μουσείου, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου, ευχαρίστησαν θερμά με επιστολή τους το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη τόσο για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά τους όσο και για την υποστήριξη του, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές του χώρου. Το λαογραφικό μουσείο του συλλόγου, θα παρουσιάζει στον κόσμο, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα σκηνικά, την οικοτεχνία και τις παραδοσιακές τέχνες που κατείχε η γυναίκα κατά τον 18ο και 19ο αιώνα.

«Σύντομα, το λαογραφικό μουσείο «Η γυναίκα του Χθες» θα αποτελεί μια κοιτίδα διάσωσης και διάδοσης του τοπικού λαϊκού πολιτισμού για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου Σοφία Τσόπελα.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος σε δήλωσή είπε: «Η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο στόχος μας είναι να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, περνώντας μέσα στον χρόνο την ιστορία του τόπου μας στις νέες γενιές. Συγχαίρω τις γυναίκες του Βλαχόπουλου για τη διαχρονική τους προσφορά στον τόπο, στη λαογραφία και την παράδοση. Είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, σήμερα, να διατηρήσουμε ψηλά την ιστορία και τις αξίες μας. Οι γυναίκες αυτές με τον καθημερινό τους αγώνα το κάνουν πράξη. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την προσφορά τους, καθώς τέτοιες ενέργειες είναι άξιες προς μίμηση. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.».