Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη: “Όλη η Ευρώπη θα μιλάει πάλι για την μεγάλη ανατροπή”

Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Τρίπολη μιλά απόψε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά σημεία:

“H σημερινή παρουσία σας εδώ αποδεικνύει ότι έχουν βιαστεί πολύ κάποιοι για να προδικάσουν το αποτέλεσμα. Τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ψηφίζουμε για το αύριο.

Και δεν θα το αφήσουμε να το διαχειριστούν αυτοί που την χρεοκόπησαν.

Όλη η Ευρώπη θα μιλάει πάλι για την μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Δεν σας καλώ να πούμε μεγάλα λόγια αλλά να μιλήσουμε με ταπεινότητα για το τι συμβαίνει. Να βάλουμε κάτω τα επιχειρήματα, όχι το φόβο, αλλά τη λογική, το δίκιο και την ΕΛΠΙΔΑ

Ας τους αφήσουμε να εκβιάζουν και να απειλούν δεν θα γυρίσουμε πίσω

Χρειάζεται ΕΛΠΙΔΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ κάθε Ελληνίδα μάνα, εργαζόμενος, νέος όλα αυτά δεν μπορούν να τα προσφέρουν οι άνθρωποι που μας δίχασαν. Που μας χώρισαν σε προδότες και εθνικόφρονες. Ο λαός μας το 2015 δεν ζήτησε πιστοποιητικά φρονημάτων για αυτό και ενώθηκε μαζί μας. Εμείς είχαμε πάντα το χέρι της συμπόρευσης.

“Μια Ελλάδα που κανείς δεν θα σκέφτεται να την απειλήσει και θα δέχεται παραβιάσεις στο Αιγαίο. Γιατί η Ελλάδα είναι φάρος φιλίας στην ευρύτερη περιοχή και τα Βαλκάνια. Μας λοιδόρησαν γιατί κάναμε ότι έπρεπε να κάνει κάθε πατριώτης. Μας δικαιώνει σήμερα η ίδια η πραγματικότητα και η αλήθεια. Διότι σήμερα εγγυητής της ασφάλειας είναι ο ελληνικός στρατός και τα ελληνικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο τους, όχι τα τούρκικα”.

Το κρίσιμο είναι να μην γυρίσουμε πίσω, να μην κάνουμε αναστροφή. Αντίθετα θα δώσει τη στήριξη του στην προσπάθεια μας. Θέλουμε μια Ελλάδα που θα παρέχει ασφάλεια σε κάθε πολίτη, με καθολική πρόσβαση για όλους, με καλά Πανεπιστήμια για τη νέα γενιά, με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Θέλουμε μια Ελλάδα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο για τους κολλητούς και τους κουμπάρους της εξουσίας.

400.000 συμπολίτες μας παρά τις δυσκολίες ξανάπιασαν δουλειά ενώ 250.000 εργαζόμενοι έχουν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες γιατί επαναφέραμε τις ΣΣΕ, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό.

ΉΡΘΕ η ΩΡΑ να κυβερνήσουμε χωρίς να έχουμε δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη, με το ΔΙΚΟ μας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στήριξης της κοινωνίας.

Τώρα η Ελλάδα ναι, ξανά ανήκει στους Έλληνες γιατί ο ελληνικός λαός αποφασίζει”.