Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ Μεσσηνίας το θέμα με το πρόβλημα ύδρευσης στο Ψάρι Μεσσηνίας

Με ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ Μεσσηνίας φέρνει το θέμα με το πρόβλημα ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Ψαρίου Μεσσηνίας του Δήμου Οιχαλίας στο προσκήνιο. Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Διαβάστε παρακάτω την ερώτηση:

“ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Προβλήματα ύδρευσης στο Ψάρι Μεσσηνίας

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου Μεσσηνίας Δήμου Οιχαλίας η κατάσταση με το δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας.

Ανησυχούν γιατί παρά τις προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις της χρήσης αμιάντου στην υγεία, η ύδρευση συνεχίζει να γίνεται μέσα από το παλαιό δίκτυο των αμιαντοσωλήνων, αν και έχει τοποθετηθεί νέο δίκτυο πλαστικών σωλήνων.

Η επίκληση αρμοδίων ότι δεν έχουν γίνει αιτήσεις από τους κατοίκους για σύνδεση με το νέο δίκτυο δεν πείθει. Με δεδομένο ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα για καθαρό και φτηνό νερό και η πολιτεία έχει υποχρέωση να το παρέχει

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,τι μέτρα θα λάβει για να προχωρήσει η σύνδεση όλων των παροχών, χωρίς κόστος και γραφειοκρατικά εμπόδια με το νέο δίκτυο ύδρευσης με πλαστικές σωλήνες και να σταματήσει να χρησιμοποιείται το παλαιό δίκτυο με αμιαντοσωλήνες;

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος”