Κυριακή
28
Απρίλιος
TOP

Στη Δυτική Ελλάδα τρέχουν για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα και στην Πελοπόννησο μείνανε με… τ’ άρματα στο χέρι

Η κάτωθι φωτογραφία μας έρχεται από την Πάτρα και αφορά στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Ολυμπίας Οδού. Η συνεδρίαση αυτή έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και διαβάζοντας την είδηση αντιλαμβάνεται κανείς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, εκεί, ως Περιφέρεια.

Την Τετάρτη, λοιπόν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, συνεδρίασε η Γνωμοδοτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε για την παρακολούθηση των δημοπρατημένων τμημάτων της Ολύμπιας οδού, στην Πατρών – Πύργου, αλλά και την παρακολούθηση των ενεργειών – προσέξτε εδώ ειδικά – για τα υπολειπόμενα τμήματα Πύργου – Καλού Νερού και Καλού Νερού –Τσακώνα!!!

(Θα σταθούμε σε αυτό όμως πάμε να δούμε την όλη είδηση στην ολότητά της…)

Αναφέρεται λοιπόν:

«…Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, Προεδρεύοντος του Εντεταλμένου Σύμβουλου, Βοηθού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρη Κωσταριά αποφασίστηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εντός Ιανουαρίου, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών έναρξης των εργολαβιών, για την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Στις αρμοδιότητες της Γνωμοδοτικής Επιτροπής μεταξύ άλλων, είναι και η διεξαγωγή του απαραίτητου κοινωνικού διαλόγου για κάθε στάδιο των διαδικασιών, καθώς και την διατύπωση γνώμης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο  Δυτικής Ελλάδας, για ενέργειες που πρέπει ν’ αναληφθούν στο πλαίσιο των αρχών της πολιτικής διεκδίκησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι, Γεώργιος Χήνος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, Διονύσιος Γεωργόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πηνειού, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών, Νικόλαος Διάκος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ηλείας, Ηλίας Ξανθούλης, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ευαγγελία Μπίνα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ως παρατηρητής το αναπληρωματικό μέλος Κυριάκος Ορλώφ, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας».

Πρακτικά, οι άνθρωποι σε μια άλλη Περιφέρεια, της Δυτικής Ελλάδας, που αισθάνονται το ενιαίο της Πελοποννήσου τρέχουν για να πιέσουν – και αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη και σε κάθε ευκαιρία τίθεται προς όλες τις πλευρές – για την ολοκλήρωση του άξονα μέχρι την Τσακώνα… Κάτι που θα έπρεπε πρώτιστα «εμάς» να απασχολεί. Τρέχουν και ζητούν ενημέρωση για το Πύργος – Καλό Νερό και διεκδικούν, τρέχουν και αναζητούν απαντήσεις για το Καλό Νερό – Τσακώνα την ώρα που στη δική μας Περιφέρεια Πελοποννήσου (!), περί άλλων… τυρβάζουν. Τυρβάζουν για… εκλογές όταν χάνουν τα κεκτημένα επιδιώξεων για μεγάλα έργα που (δεν) θα φέρουν την υπογραφή τους!

Και επειδή κάποια στιγμή πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους και να ξέρουμε τι εκπροσωπεί και ο καθένας από τους σημερινούς «τατούλιγκανς» και τους «γιαλαντζί» νεοδημοκράτες που έχουν απομείνει και το παίζουν σε… διπλό ταμπλό, και, τους… άλλους που θα προστεθούν και θα ταυτιστούν με αυτή την πολιτική της απερχόμενης περιφερειακής αρχής.

Αυτοί, λοιπόν, θα κληθούν να πουν στο λαό και να απολογηθούν για αυτά που δεν έχουν κάνει προτάξει και που οι ίδιοι και ο Επικεφαλής τους έλεγαν με στόμφο σε εκείνη την περιβόητη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013. Τι έλεγαν για να ξέρουν και οι πολίτες:

Πέτρος Τατούλης: «Να μην διανοηθεί κανένας Υπουργός να αλλάξει το φυσικό αντικείμενο της Ολυμπίας Οδού… Οποιαδήποτε παρερμηνεία της βούλησής μας αποτελεί casus belli… την ενδεχόμενη υλοποίηση μέρους του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού και όχι του συνόλου της θα την προσβάλλουμε και στα εθνικά και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Ντίνα Νικολάκου: «Πολιτική θέση της Περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού απαραιτήτως μέχρι την Τσακώνα».

Αυτά το 2013, τι έγινε μέχρι σήμερα. Τίποτε!.. Και η ικανότητα κρίνεται από εκείνα που κάνεις.

Υ.Γ. Για κλείσιμο μια ερώτηση προς τον αξιότιμο κ. Περιφερειάρχη και Πρόεδρο της ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδία 2020. Εσείς όταν έρχεστε Καλαμάτα – γιατί έχετε και αυξημένα καθήκοντα – λαμβάνετε χρήματα από την ΤΑΠΤΟΚ και την έγκριση της μετακίνησής σας; Εάν διαμείνετε, πληρώνετε και ξενοδοχείο με τα χρήματα της ΤΑΠΤΟΚ; Και το φαγητό σε επαγγελματικό δείπνο; Ή μόνο για τα… στελέχη της εταιρείας ισχύουν αυτά;

Y.Γ.2. Ήταν που ήτανε “χειροκροτητές”, τους πληρώνουμε και τα “ξενοδοχειάτικα”;