Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Στις 25 Μαρτίου η Όπερα του Σύδνεϋ θα “ντυθεί” στα γαλανόλευκα

Η Όπερα του Σίδνεϊ στις 25 Μαρτίου θα φωταγωγηθεί η Όπερα του Σύδνεϋ την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, στη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Πρωθυπουργός της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Gladys Berejiklian, η οποία με την ευκαιρία ευχαρίστησε τους Ελληνοαυστραλούς για τη συνεισφορά τους στην Πολιτεία και τόνισε τη σημαντική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την ανωτέρω απόφαση επικροτεί η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε σθεναρά το αίτημα για προβολή της ελληνικής σημαίας στο εμβληματικό κτίριο του Σύδνεϋ. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Πρωθυπουργό Gladys Berejiklian, και προς τον Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. Geoff Lee, για την ανταπόκρισή τους, ενώ συγχαίρει για τις άοκνες προσπάθειές τους όλα τα μέλη της Διακοινοτικής Επιτροπής ΝΝΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ. “Πολλά μπορούν να επιτευχθούν όταν συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ενότητα”, υπογραμμίζει.