Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Στον ΟΣΕ ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, εργασίες συντήρησης στο Κόρινθος – Ναύπλιο, καθαρισμός στο Αργος – Καλαμάτα

Ξεκινούν τα έργα συντήρησης στην μετρική σιδηροδρομική γραμμή, στη διαδρομή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, στην οποία προγραμματίζεται να επανακυκλοφορήσουν συρμοί περί τα μέσα του επόμενου έτους.

Αυτό έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ  Θανάση Κοτταρά.

Σημειώνεται δε ότι στην ίδια συνάντηση γνωστοποιήθηκε ότι ξεκινά οσονούπω ο καθαρισμός της μετρικής γραμμής από το Αργος μέχρι την Καλαμάτα.

Σκοπός είναι να γίνει καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί ώστε να ακολουθήσει η μελέτη για την αποκατάσταση όποιων προβλημάτων διαπιστωθούν ότι έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πολυετούς εγκατάλειψης του δικτύου -είτε πρόκειται για φθορές φυσιολογικές λόγω του χρόνου αχρησίας, είτε ακόμα και για βανδαλισμούς.

“Στο κόστος αποκατάστασης θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια, όπως και στην επαναλειτουργία τόσο του επιβατηγού όσο και του εμπορικού τρένου -ιδιαίτερα σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και την υποστήριξη της Μεγαλόπολης” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο εξής θα υπάρχει συνεχής συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΟΣΕ.