TOP

Στο… κίτρινο η Μεσσηνία με 32 νέα κρούσματα – Κώδωνας κινδύνου Χαρδαλιά για τις κόκκινες περιοχές

Τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας – Καμπανάκι για τις “κόκκινες” περιοχές. την ίδια ώρα που η Μεσσηνία, η οποία σήμερα “δίνει” 32 νέα κρούσματα, ενώ χθες είχε 40, περνά στο “κίτρινο”!

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας επιβεβαιώνεται και από τους επικαιροποιημένους χάρτες του ECDC. Με βάση τα στοιχεία των δύο προηγούμενων εβδομάδων Κρήτη και Αττική βρίσκονται στο «πορτοκαλί» στον συνδυαστικό χάρτη αριθμού κρουσμάτων και θετικότητας, ενώ «κίτρινες» είναι οι Πελοπόννησος, Δυτική Στερεά, Ήπειρος, Επτάνησα, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Στο «πράσινο» παραμένουν η υπόλοιπη Μακεδονία, η Θράκη, η Εύβοια, η Κεντρική Στερεά και τα νησιά του βοειοανατολικού Αιγαίου.

Σε ότι αφορά στον αριθμό των τεστ που διενεργούνται καθημερινά, η Ελλάδα παραμένει στο βαθύ «πράσινο» (πάνω από 5.000 ανά 100.000 κατοίκους).

Διαφοροποιήσεις την τελευταία εβδομάδα εντοπίζονται και στον δείκτη θετικότητας. Μετά από αρκετές εβδομάδες ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο «πράσινο» (κάτω του 1%), Αττική και Κρήτη πέρασαν στο «κίτρινο» (από 1% ως 3,9%).

Στο μεταξύ, στο νοσομομείο Καλαμάτας, στην κλινική COVID 19 νοσηλεύονται σήμερα Πέμπτη 15/7/2021 επτά (7) ασθενείς. Έγιναν δύο (2) εισαγωγές. Δόθηκε ένα (1) εξιτήριο.

Στη Μεσσηνία 870  πολίτες έσπευσαν σήμερα να υποβληθούν σε έλεγχο covid-19 . Αύριο τα κλιμάκια των ΚΟμΥ θα πραγματοποιούν τεστ

Συναγερμός από Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές

Στην συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη.

Ποιοι θα κάνουν υποχρεωτικά δυο φορές την εβδομάδα τεστ κορονοϊού

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δύο τεστ κορονοϊού (συγκεκριμένα ένα rapid και ένα self test) την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό, πλοία αλλά και οι εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις της χώρας.

Κορονοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.