Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Στο Ναύπλιο με Θεοδωρικάκο ο Βασιλόπουλος – Εγκαίνια πολυχώρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παρέστη στα εγκαίνια του πολυχώρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας. Ο πολυχώρος εγκαταστάθηκε στο λιμάνι Ναυπλίου (νέος σταθμός ΟΣΕ).

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα και, σε συζήτηση που είχε ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος με τον Υπουργό Εσωτερικών, του ζήτησε αυτό να έλθει και στην Καλαμάτα, όπου μια τέτοια προσπάθεια είχε ξεκινήσει προ μερικών ετών, αλλά δεν αδειοδοτήθηκε τότε. Ο Τ. Θεοδωρικάκος αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του Θ. Βασιλόπουλου.

Επίσης, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Μούργο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΧΑΝ A.B.E.E, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών και προβαίνει σε κατασκευή μηχανημάτων, τοποθέτηση, λειτουργία και εμπορική αξιοποίηση των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Ο Θ. Βασιλόπουλος συζήτησε με τον Π. Μούργο την εγκατάσταση ενός πολυχώρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης και στην Καλαμάτα.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, το αντίτιμο που λαμβάνει ο πολίτης για 33 αλουμινένια κουτάκια είναι 1 ευρώ.