Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 4/10/2019 στο Κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεωργίου Μπέζου.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και φιλίας που έχει οικοδομηθεί μεταξύ τους όλα τα προηγούμενα χρόνια και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

Με ιδιαίτερη έμφαση ο Διοικητής κ.Γεώργιος Μπέζος έθεσε στο Περιφερειάρχη την αναγκαιότητα ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020 της προσθήκης του ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, επισημαίνοντας δε, ότι πρόκειται για ένα απολύτως ώριμο και σημαντικό έργο που θα δώσει μεγάλη ανάσα στη χωροταξική ασφυξία του Νοσοκομείου από τη μια, αλλά και δυνατότητα φιλοξενίας για παροχή νέων υπηρεσιών υγείας από την άλλη.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του ως προς την σκοπιμότητα και την ένταξη του έργου και κάλεσε το Διοικητή άμεσα να ετοιμάσει το φάκελο ένταξης, μιας και αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημοσιευθεί σχετική πρόσκληση από την διαχειριστική αρχή.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Μπέζος με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη δήλωσε:

 

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα αλλά και μια δικαίωση για όλους όσους πιστεύουμε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας μπορούμε να το φτάσουμε ψηλά.

Ένα όραμα που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια και που μέσα σ’ αυτό, κυρίαρχη θέση κατείχε η προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τμ, για την στέγαση και τη λειτουργία 2 κλινικών τμημάτων, σήμερα ουσιαστικά γίνεται πράξη. 

Με την έγκριση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.300.000€ θα ενταχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και αμέσως ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια υλοποίησης του.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την άμεση ανταπόκριση του σε αυτό το χρόνιο αίτημα του Νοσοκομείου μας.

Όπως επίσης να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά την οικογένεια του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου που χρηματοδότησε πριν από 4 χρόνια την σύνταξη της μελέτης.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ θα το φτάσουμε ψηλά.

Πριν λίγο διάστημα εντάξαμε ένα ακόμη μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000€. Ήδη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Σήμερα γίνεται αυτό και κάθε μέρα ξετυλίγεται ένας σχεδιασμός για την συνεχή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ούτε μέρα λοιπόν χαμένη. Πρώτα ο Άνθρωπος, πρώτα ο Ασθενής».