Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Στο σφυρί ο KITT… δια χειρός D. Hasselhoff

Για εκείνους που μεγάλωσαν βλέποντας τον David Hasselhof στο Baywatch, το Knight Rider υπήρξε ο λόγος που ο 68χρονος πια “The Hoff” καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής πρώτης γραμμής στην μικρή οθόνη, πριν αρχίσει να τσαλαβουτά στα νερά της Καλιφόρνιας ή μάλλον ακριβέστερα ο ρόλος που του επέτρεψε… τις βουτιές που αργότερα θα του εξασφάλιζαν το ρεκόρ Guinness ως του πλέον προβεβλημένου ανθρώπου στην τηλεόραση.

Επρόκειτο για μια εξαιρετικά δημοφιλή σειρά η οποία προβλήθηκε από το 1982 έως το 1986 με τον Hasselhoff στον ρόλο του Michael Knight ενός ιδιότυπου πράκτορα που ενεργούσε για λογαριασμό της διόλου ευφάνταστης σε ονομασία οργάνωσης, Foundation for Law and Government ή εν συντομία (FLAG) και πολεμούσε τους κακούς (duh!!!) έχοντας στο πλευρό του τον πραγματικό, για πολλούς πρωταγωνιστή της σειράς, τον ΚΙΤΤ.

Ο λόγος για την Pontiac Firebird Trans Am που ως αποτέλεσμα ενός μυστικού προγράμματος με την κωδική ονομασία Knight Industries Two Thousand, διέθετε δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, μιλούσε με μια χαρακτηριστική computerized φωνή, επιβίωνε από κάθε είδους σφαίρες ή κανόνια και κυρίως χάρη σε μια λειτουργία turbo, μπορούσε να απογειωθεί -κυριολεκτικά- υπερπηδώντας κάθε εμπόδιο, περνώντας μέσα από φωτιές, πάνω από κτήρια… αεροπλάνα και βαπόρια.

Και μπορεί όλα αυτά την εποχή της Siri του Google Assistant και του Hey Mercedes να ακούγονται παιδαριώδη και λίγο αυτονόητα εξίσου αυτονόητο ήταν ότι ως παιδί τη δεκαετία του ’80 θα παράταγες επιτόπου οτιδήποτε και αν έκανες μόλις άκουγες το χαρακτηριστικό score από τους τίτλους αρχής της σειράς αλλά και ότι θα απαντούσες ΚΙΤΤ στην ερώτηση για το αυτοκίνητο των ονείρων σου.

Στο προκείμενο της είδησης τώρα, ο KITT βγήκε στο σφυρί στο πλαίσιο δημοπρασίας πραγμάτων του David Hasselhoff αποτελώντας μάλιστα το ακριβότερο από τα αντικείμενα ή υπηρεσίες που τίθενται προς δημοπρασία συμπεριλαμβανομένου ενός δείπνου με τον δημοφιλή ηθοποιό ο οποίος προφανώς δεν λέει όχι σε λίγο ζεστό χρήμα, καθαρίζοντας παράλληλα την αποθήκη του.

Συνοπτικά η αρχική εκτίμηση για την τιμή του αυτοκινήτου ήταν 175 με 300 χιλιάδες δολάρια ωστόσο, μετά από καμιά 20αριά προσφορές η τιμή του έχει εκτοξευθεί σε 975.000 δολάρια με 18 ακόμη ημέρες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Για την ιστορία το αυτοκίνητο είναι πλήρως λειτουργικό και παρόλο που δεν διαθέτει πολλές από τις δυνατότητες και τα φονικά gadgets που διέθετε στη σειρά, εφοδιάζεται με ένα εξόχως εμπλουτισμένο εσωτερικό με παντός είδους οθόνες και μπλιμπλίκια προς τέρψη του φιλοθεάμονος συλλέκτη ο οποίος θα έχει επιπλέον τιμή να γνωρίσει από κοντά τον D. Hasselhoff που θα κάνει ιδιοχείρως την παράδοση.

ΠΗΓΗ