Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Συγκλονίζει γιατρός στην Ιταλία: Οι μελλοθάνατοι μας παρακαλούν να καλέσουμε τα παιδιά τους – Για να τα αποχαιρετίσουν

Ρίγος προκαλούν τα λόγια Ιταλίδας γιατρού που αποκαλύπτει πως οι πολύ σοβαρά ασθενείς από κορωνοϊό γνωρίζουν ότι πλησιάζει το τέλος τους και παρακαλούν το ιατρικό προσωπικό να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους αγαπημένους του προκειμένου να τους αποχαιρετήσει.

Η Φραντσέσκα Κορτελάρο, από το νοσοκομείο του Σαν Κάρλο Μπορομέο στο Μιλάνο, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές εκείνων που έπεσαν θύματα του κορωνοϊού, την ώρα που η Ιταλία δίνει τεράστια μάχη κατά της πανδημίας.
powered by Rubicon Project
Ξέρουν ότι πλησιάζει το τέλος και θέλουν να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους

«Ξέρεις τι είναι το πιο δραματικό; Να βλέπει ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι τους, να τους ακούς να σε παρακαλούν να πουν αντίο στα παιδιά και τα εγγόνια τους» δήλωσε η Κορτελάρο στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale. «Όταν πρόκειται να πεθάνουν, το αισθάνονται» πρόσθεσε. «Έχουν πλήρη διαύγεια. Δεν πέφτουν σε νάρκη. Είναι σαν να πνίγονται, αλλά έχουν τον χρόνο για να το καταλάβουν».

Το μεγαλύτερο μέρος των πάνω από 15.000 που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία είναι ηλικιωμένοι – και συχνά ο μόνος τρόπος να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι μέσω βιντεοκλήσης.

Η γιατρός περιέγραψε πώς βοήθησε μια γιαγιά που πέθαινε να πει αντίο στην εγγονή της. «Έβγαλα το τηλέφωνο και της έκανα βιντεοκλήση» εξήγησε. «Είπαν αντίο η μία στην άλλη και μετά από λίγο η γιαγιά πέθανε» ανέφερε και τόνισε: «Μέχρι στιγμής έχω μια μακρά λίστα βιντεοκλήσεων. Την αποκαλώ αποχαιρετιστήρια λίστα».
Πηγή: iefimerida.gr