Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Συνάντηση εργασίας στην ΠΕ Μεσσηνίας για την απογραφή αγροτικού κτηνοτροφικού κεφαλαίου

Η Απογραφή Γεωργίας Κτηνοτροφίας έτους 2021, απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, με την υπεύθυνη της στατιστικής υπηρεσίας στη Μεσσηνία Γεωργία Ξυπολίτου, στην οποία συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες και το οποίο θα υλοποιηθεί με την εποπτεία και ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του προγράμματος. Η απογραφή γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια, αφορά το σύνολο της επικράτειας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί 22 Ιουνίου, η δε συλλογή των δεδομένων θα γίνει μέσω ερωτηματολογίου.

Η ΠΕ Μεσσηνίας θα συμβάλει στο όλο εγχείρημα με υπαλλήλους για τη στελέχωση της  Περιφερειακής  Ομάδας Εργασίας (ΠΟΕ), αλλά και με την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» για τη διενέργεια της συλλογής των στοιχείων από τους απογραφόμενους. Η όλη διαδικασία έχει σχεδιαστεί  λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊου (COVID-19).

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, η Περιφέρεια υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σημείωσε τη σπουδαιότητα της απογραφής λόγω της αναφοράς της στον πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους ιδιοκτήτες αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να ανταποκριθούν με προθυμία και  ειλικρίνεια,  ώστε η συγκέντρωση των πρωτογενών δεδομένων  να οδηγήσει στην επιτυχία της απογραφής.