Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Συνάντηση του περιφερειάρχη με την γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας

Συνάντηση θα έχει την προσεχή εβδομάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρο Σκυλακάκη και την γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η διασφάλιση της ιδιοκτησίας από την Περιφέρεια του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.
Τονίζεται ότι παρά την απόφαση του Εφετείου, το θέμα σε καμία περίπτωση δεν έχει λήξει, αφού δεν έχει υπάρξει η παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τα ένδικα μέσα διεκδίκησης του κτηρίου, στο οποίο στεγάζονται και δικές του υπηρεσίες.
Τέλος, σημειώνεται ότι εν όψει ολοκλήρωσης της μελέτης για επισκευή του κτηρίου (η οποία είναι δωρεά του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου) αποτελεί απόλυτη και αναγκαία προϋπόθεση η λήξη της εκκρεμότητας με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδότησης της επισκευής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.