Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΙΙΒΕΑΑ για τον έλεγχο των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού

Λεπτομέρειες της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών) για το έλεγχο των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού συζητήθηκαν σε τηλεσύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν ο Μεσσήνιος ακαδημαϊκός Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, οι διοικητές των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς και ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Στη σύσκεψη με το ΙΙΒΕΑΑ -το οποίο συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ- έγινε γνωστό ότι το εν λόγω Ιδρυμα θα προβαίνει στη συλλογή δειγμάτων από όλα το νοσοκομεία της Περιφέρειας, τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα -το αργότερο ανά 4 ημέρες- θα τα παραλαμβάνει ειδικό όχημα.

Στόχος της συνεργασίας είναι η έρευνα για τις μεταλλάξεις στο στέλεχος του κορονοϊού που απαντώνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τις οποίες το Ιδρυμα θα ενημερώνει ανά 15 ημέρες.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει στο ενδεχόμενο που απαιτηθεί εξοπλισμός, όπως λ.χ. ειδικά ψυγεία με δυνατότητα ψύξης χαμηλότερα από τους -40 βαθμούς Κελσίου, για την φύλαξη των δειγμάτων.