Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Συνεχίζει δυναμικά Κέντρο Κοινότητας Μεσσηνίας

Το Κέντρο Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας αποτελεί δομή που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 -2020» με στόχο την κοινωνική ένταξη, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την καταπολέμηση της φτώχειας.
Η συγκεκριμένη δομή παρέχει υπηρεσίες που κινούνται σε τρεις άξονες: Υποδοχή – καταγραφή – ενημέρωση – εξυπηρέτηση – υποστήριξη των πολιτών. Συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται είτε στην περιοχή είτε στην περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο. Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων και την ένταξη στην αγορά εργασίας.
Η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας (Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος) προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Δήμους  του Νομού.
Το πρόγραμμα αναφορικά με το μήνα Σεπτέμβριο για τους Δήμους ευθύνης λειτουργίας της κινητής μονάδας μπορείτε να το δείτε εδώ.