Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Συνεχείς συσκέψεις: Στην τελική ευθεία το κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση του κυβερνητικού σχεδίου για τον τουρισμό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιεί (και) σήμερα συνεχείς τηλεδιασκέψεις με αρμόδιους υπουργούς και στενούς συνεργάτες του για τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Ενδεικτική είναι η προγραμματισμένη πρωινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους Γ. Πλακιωτάκη, Χ. Θεοχάρη, Γ. Κεφαλογιάννη , Ν. Χαρδαλιά και Δ. Τσιόδρα για να οριστικοποιηθούν πτυχές του σχεδίου , για το οποίο πάντως ακόμη ανακοινώσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν. Όχι νωριτερα τουλάχιστον από την προσεχή εβδομάδα.

Τουρισμός- Εργασιακά- Οικονομία θα είναι στην αιχμή των αλλεπάλληλων τηλε-συσκέψεων που θα πραγματοποιήσει εντός του σαββατοκύριακου ο πρωθυπουργός με το βλέμμα στραμμένο τόσο στην επανεκκίνηση του τουρισμού όσο και της Οικονομίας.

“Εάν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, θα είμαστε ανοιχτοί για τον τουρισμό από την 1η Ιουλίου με ένα πρωτόκολλο το οποίο θα είναι λογικό όχι μόνο για τους ανθρώπους που θα θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά και για την τουριστική μας βιομηχανία. Θέλουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς από μία πολύ μικρότερη πίτα. Η ευρωπαϊκή πίτα του τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη, αλλά φέτος το καλοκαίρι θέλουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο” ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του στην παγκόσμια σύνοδο της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Boston Consulting Group , όπου συμμετείχε δια τηλεδιάσκεψης.

Επιτάχυνση στο άνοιγμα της Οικονομίας

Σε επίρρωση της βούλησης της Κυβέρνησης για όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή στην “κανονικότητα” για την λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς, χθες το απόγευμα αποφασίστηκε το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων την προσεχή Δευτέρα, κατά περίπου δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε το άνοιγμά τους, την 1η Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας την επαναλειτουργία των πολυκαταστημάτων, “η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα”.

Η χθεσινή εξέλιξη είναι εξαιρετικά πιθανό κατά κάποιες πληροφορίες, να αποτελέσει “σηματωρό” και για ταχύτερο άνοιγμα της εστίασης κατά μία εβδομάδα, δηλαδή στις 25 Μαίου αντί 1ης Ιουνίου. Οριστικές αποφάσεις ακόμη για την εστίαση δεν έχουν ληφθεί, μεν καθώς η κυβέρνηση τελεί εν αναμονή της εισήγησης της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας αλλά πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι ακόμη είναι στο τραπέζι και δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα καταστήματα της εστίασης να σηκώσουν ρολά σε δέκα ημέρες. Ωστόσο, όχι στο σύνολό τους. Μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά θα είναι κατά πάσα πιθανότητα τα τελευταία που θα ανοίξουν.

www.thetoc.gr