Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Συντήρηση και βελτίωση του αρδευτικού Αγίας Σωτήρας – Πανιπερίου

Με αφορμή τα προβλήματα  που παρουσιάζουν τα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής Αγίας Σωτήρας και  Πανιπερίου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας επιτροπής του κλειστού αρδευτικού Αγίας Σωτήρας Κουλουμέντα Κωνσταντίνο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Πανιπερίου  Χριστόπουλο Ανδρέα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, παρουσία και του Δ/ντή ΔΑΟΚ Μεσσηνίας  Κυριάκου Σκούλικα.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες παρεμβάσεων για την συντήρηση και βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την τοποθέτηση στεγάστρου στην υπάρχουσα τετραθάλαμη δεξαμενή Αγ. Σωτήρας, διαστάσεων 26.00 Χ 24.00  μέτρων, για την οποία υπάρχει σχετική μελέτη, που στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των απωλειών αρδευτικού ύδατος και στην αποτροπή ανάπτυξης υδρόβιων φυτών αποφεύγοντας έτσι  φραγές στο αρδευτικό δίκτυο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια στοχεύει στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής γι’ αυτό και αναλαμβάνει, σε επίπεδο νομού την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων (αρδευτικά έργα, γεωτρήσεις κλπ.) αλλά και κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων.