Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Σύσκεψη και συνεργασία Δήμου Καλαμάτας – Π.Ε. Μεσσηνίας – Τι αποφασίστηκε

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, άλλων αιρετών του Δήμου και υπηρεσιακών στελεχών, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Ο κ. Αναστασόπουλος επεσήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μία εργολαβία σε εξέλιξη για τον καθαρισμό υδάτινων αποδεκτών και θα ακολουθήσουν άλλες δύο. Επειδή, όμως, είναι αναγκαίο να καθαριστούν τα ρέματα, ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει προσωπικό και μηχανήματα για τον καθαρισμό ρεμάτων, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.
Επίσης, ο Στ. Αναστασόπουλος παρέσχε ενημέρωση για τις επόμενες προγραμματικές προσκλήσεις αναφορικά με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να φροντίσει για την επικαιροποίηση τυχόν μελετών που υπάρχουν, προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδότηση τα σχετικά έργα. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι υπάρχει πολύ μεγάλη υστέρηση στην απορρόφηση των πόρων του ΠΕΠ. Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε, ακόμη, ότι θα εκδοθούν προσκλήσεις για έργα ύδρευσης, αντιδιαβρωτικής προστασίας, μικρά αρδευτικά και για παρεμβάσεις στον κοινωνικό τομέα. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας θα εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, έγινε συζήτηση για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.